Ministrul Educatiei: Hotarare Oficial de Ultima Ora care Vizeaza Toate Scolile

Ministrul Educatiei Hotarare Oficial Ultima Ora Vizeaza Toate Scolile

Ministrul Educatiei a anuntat o hotarare oficiala care vizeaza toate scolile din Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca ea este una extrem de importanta pentru milioane de elevi si parinti din toata tara, mai exact el spune ca nu-si va modifica decizia anterioara privind reinceperea scolii pe 3 ianuarie.

Ministrul Educatiei nu a luat totusi aceasta decizie recent, ci atunci cand au fost impuse 2 saptamani de vacanta pentru a opri valul 4 de infectari cu Coronavirus, el afirmand atunci, dupa cum puteti vedea mai jos, ca reinceperea scolii pe 3 ianuarie e singura cale de a se acorda acea vacanta.

“Există un grafic de învățământ și o structură a anului școlar, structură aprobată prin Ordinul de ministru nr. 5.549/5 noiembrie 2021, discutat în Comisia de Dialog Social în care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților și ai profesorilor.

Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele examenelor naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat). Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilității în educație. Avem recunoașterea faptului că in educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță.

Ca ministru am anuntat deja programul, nu iau in considerare nimic altceva decat imi vor spune autoritatile medicale. Pana in acest moment, autoritatile sanitare in frunte cu ministrul Sanatatii, nu au considerat necesar sa previzionam masuri pe acest palier. Vacanța de Sarbatori este cea cunoscuta!

Maximum posibil de a fi compensat fara sa se piarda nicio zi de prezenta fizica este o vacanta de doua saptamani. In vacanta de iarna putem sa recuperam o saptamana prin revenirea la scoala, precum in multi alti ani, in data de 3 ianuarie. E o varianta de compromis care creeaza neajunsuri si nemultumiri.

Au fost multi alti ani cand am revenit după sarbatori la scoala. Am fost pusi în situatia de a alege intre doua variante rele: o saptamana in vacanta de iarna, iar cealaltă saptamana prin renuntarea la saptamana „Scoala altfel”. Anul acesta tot anul a fost altfel. E singura varianta sa compensezi cele doua saptamani fara sa pierzi nicio zi de scoala si sa impingi examenele nationale.”