X

Alexandru Rafila: Testarea este Importanta pentru Izolarea COVID

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a afirmat ca testarea pentru detectarea COVID-19 este extrem de importanta pentru izolarea virusului si limitarea raspandirii necontrolate in timpul valului 5, care ar urma sa inceapa in ianuarie in Romania.

Alexandru Rafila spune si ca nu conteaza cum anume este asumata legea certificatului COVID pentru impunerea unor masuri de preventie in cazul in care numarul de cazuri noi de COVID ar creste foarte serios in momentul in care valul 5 va ajunge in Romania.

“Din punct de vedere tehnic, profesional, răspunde cerinței de a pune la îndemâna autorităților un instrument de sănătate publică care să încetinească transmiterea infecțiilor și care să stimuleze vaccinarea sau să stimuleze testarea.

Nu sunt specialist în drept constituțional. Rămâne de văzut dacă acest proiect va fi adoptat într-o formă sau alta. Pe mine nu mă interesează forma prin care este adoptat, că este adoptat prin Parlament sau prin asumarea răspunderii, important este să avem un instrument, mai ales înainte de începerea problemelor pe care ar putea să le genereze un nou val pandemic. Rămâne de văzut.”

This post was last modified on dec. 28, 2021, 10:42 PM 22:42

Disqus Comments Loading...