X

Valeriu Gheorghita: Anuntul Surprinzator, la ce Nu mai Sperau Romanii

Valeriu Gheorghita le-a transmis romanilor din toata tara cateva mesaje extrem de importante in aceasta perioada din an in care Romania se pregateste sa intre in valul 5, el vorbind initial despre capacitatea variantei Omicron de a depasi raspunsul imun al oamenilor.

Valeriu Gheorghita vorbeste deasemenea si despre faptul ca nu este exclus ca testele de anticorpi sa fie incluse in certificatele COVID, dar si despre nivelul de protectie pe care il ofera vaccinurile, fara a induce ideea de imunitate, ci doar despre protectie ridicata pentru oameni.

“Nu este chiar pe deplin rezistenta. Intr-adevar in momentul de fata, este varianta care eludeaza cel mai mult sistemul imun, practic activitatea neutralizanta a anticorpilor scade de cel putin 40 de ori comparativ cu activitatea anticorpilor pentru varianta initiala, insa aici datele sunt pentru o schema de vaccinare cu doua doze.

Din acest punct de vedere, recomandarea tuturor in momentul de fata, Centrul European pentru Control al Bolilor, Agentia Europeana a Medicamentului, si majoritatea tarilor, au decis sa efectueze dozele de booster pentru o protectie sporita in fata variantei Omicron a Coronavirus.

Inteleg perfect aceasta solicitare a oamenilor, mi-as dori in momentul de fata sa avem mai multe date disponibile care sa ne permita sa includem aceste date intr-o baza de date in care sa stim ca persoanlee sunt protejate, dar repet si subliniez, nu avem o valoare prag de la care sa ii spunem acelei persoane ca e protejata.

Testele folosite nu dau rezultate care sa poata fi comparabile intre ele. Este in momentul de fata o perioada in care nu avem rezultatul pe masa, insa asta nu inseamna ca in perioada lunilor urmatoare nu vom avea aceste informatii.

Nu vorbim despre certitudine ca ofera imunitate, ci vorbim despre date care ne arata ca vaccinarea poate sa evite majoritatea cazurilor grave de imbolnavire, majoritatea cazurilor spitalizarilor si majoritatea deceselor. Practic o persoana vaccinata cu schema completa are un risc de 20 de ori mai mic sa faca o forma grava cu deces, comparativ cu o persoana, evident, nevaccinata. Vorbim despre evitarea formelor grave de imbolnavire.”

This post was last modified on dec. 29, 2021, 8:48 AM 08:48

Disqus Comments Loading...