Ministrul Educatiei: Hotararea de Ultim Moment Vizand Scolile si Milioane de Elevi

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o hotarare extrem de importanta pe care a decis sa o puna in aplicare pentru toate scolile din Romania, iar dupa cum puteti vedea mai jos, vorbim despre o initiativa de a reincepe olimpiadele si concursurile scolare internationale in anul 2022, nu mai putin de 76 urmand a fi organizate de catre autoritati.

Ministrul Educatiei a surprins in mod pozitiv extrem de multa lume cu aceasta decizie pe care a anuntat-o in mod oficial, iar asta in conditiile in care de foarte multa vreme era ceruta o asemenea decizie, dar ea a tot intarziat sa apara, insa iata ca lucrurile se schimba intr-un final in bine pentru Romania, si chiar incepand din cursul lunilor urmatoare.

“Un alt ordin de ministru este mult așteptat, l-am semnat, de asemenea: după o perioadă de întrerupere de doi ani a tuturor olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale am semnat în această seară ordinul de ministru prin care aceste olimpiade și concursuri școlare pot fi reluate.

Este vorba de un număr de 76 de olimpiade și concursuri internaționale, la care se adaugă 34 de olimpiade și concursuri naționale recunoscute de Ministerul Educației. Sunt două anexe. În prima anexă sunt cele care sunt și finanțate de către Ministerul Educației.

De asemenea, elemente de noutate, alături de olimpiadele clasice de matematică, chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoașterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate și de inovare. Consider că este un lucru important, Ministerul Educației va susține inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade și concursuri.

Mai mult decât atât, avem în vedere, pe baza experienței acumulate pe parcursul crizei sanitare, și posibilitatea de organizare a acestor olimpiade și concursuri în format online, dacă situația o va impune, deci acest lucru este o garanție că Ministerul Educaţiei va susține, indiferent de evoluția situației, derularea acestor olimpiade și concursuri școlare.

Este vorba de faptul că mai multe olimpiade internaționale s-au derulat, în acest an școlar care s-a încheiat, în sistem online. Deci este nevoie ca și România să se racordeze acestei practici internaționale, pentru a oferi şansa elevilor români să participe la aceste olimpiade și concursuri internaționale.”