X

Ministerul Sanatatii: Varianta Omicron Detectata la Mai multi Romani Infectati cu COVID-19

Ministerul Sanatatii a dezvaluit ca numarul cazurilor de infectare cu varianta Omicron a COVID-19 este in continua crestere in Romania, astfel ca in ultimele 2 zile au fost confirmate nu mai putin de 91 de persoane care au fost infectate cu aceasta tulpina mult mai contagioasa decat celelalte.

Ministerul Sanatatii ofera de cateva saptamani informatii actualizate cu privire la evolutia infectarilor generate de catre varianta Omicron a COVID-19, iar asta pentru ca autoritatile vor sa determine momentul in care aceasta va deveni dominanta in Romania, ea fiind deja in transmitere comunitare in tara.

“În ultimele 2 zile, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și INCDMM „Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2.

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara.

Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19. Numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 se ridică la 183.”

This post was last modified on ian. 5, 2022, 7:31 PM 19:31

Disqus Comments Loading...