X

Valeriu Gheorghita: Mesajul de Atentionare in Valul 5 pentru Toti Romanii

Valeriu Gheorghita le vorbeste milioanelor de romani din toata tara despre situatia serioasa in care se afla Romania in momentul de fata, iar dupa cum puteti vedea mai jos, el detaliaza ratele de vaccinare in diversele judete din tara, iar desi multe au intre 40% – 50% din populatie imunizata, Suceava ramane in continuare la sub 30%.

Valeriu Gheorghita spune deasemenea ca inca exista 740 de centre de vaccinare in toata tara capabile sa imunizeze pana la 150.000 de oameni zilnic, dar si ca in tara exista 4.7 milioane de doze de vaccin care pot fi folosite pentru protejarea catorva milioane de romani in perioada urmatoare.

“Deci, din acest punct de vedere, capacitatea de a reveni la un număr mare de doze administrate este păstrată. Practic, sunt peste 740 de centre de vaccinare active, cu 1.064 de fluxuri pe toate cele trei tipuri de vaccinuri, în momentul acesta. Sunt deja configurate în platforma de programare 157 de cabinete de vaccinare pediatrice, însă, programarea va fi anunţată în momentul în care vom demara această activitate.

Aşa cum am mai spus, modulul Registrului Electronic Naţional de Vaccinare a fost deja adaptat, platforma de programare a fost optimizată, procedurile şi instrucţiunile au fost trimise în teritoriu, la fiecare DSP.

Uitându-ne la rata de acoperire vaccinală la nivelul municipiului Bucureşti şi la nivel judeţean, în momentul acesta, raportându-ne la populaţie eligibilă de peste 12 ani rezidentă, municipiul Bucureşti are o rată de vaccinare cu cel puţin o doză de 66,5%, urmată de celelalte alte cinci judeţe care au o rată de vaccinare între 50 şi 60%, majoritatea judeţelor, adică 62% dintre ele, au o rată de vaccin cuprinsă între 40 şi 50%, un singur judeţ rămâne încă cu o rată de vaccinare undeva aproape 30%, judeţul Suceava.

Numărul total al dozelor de vaccin care au fost recepţionate de România, începând cu 25 decembrie 2020, a fost de 28.650.000. Au fost administrate până, la acest moment, aproximativ 16.000.000 de doze.

Avem în stoc 4,7 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccinuri şi pe 7 ianuarie, practic, vineri, urmează să mai recepţionăm o tranşă de vaccin de la compania Moderna, de circa 178.500 de doze.”

This post was last modified on ian. 8, 2022, 3:46 PM 15:46

Disqus Comments Loading...