X

Valeriu Gheorghita: Valul 5 si un Avertisment de Ultim Moment Transmis Romanilor

Valeriu Gheorghita ii alerteaza pe romanii din toata tara astazi si transmite un mesaj extraordinar de important care ar trebui sa fie in atentia tuturor oamenilor, iar asta pentru ca ne spune ca este nevoie de doza booster pentru a beneficia de protectie in vata variantei Omicron a SARS-CoV-2.

Valeriu Gheorghita spune ca aceasta doza booster restabileste nivelul de protectie de pana la 90% in fata formelor grave ale bolii, sau a spitalizarii, insa nu neaparat si in fata formelor asimptomatice ale bolii, dar chiar si asa, persoanele infectate ar trebui sa aiba un parcurs mult mai usor al bolii.

“Trebuie sa intelegem foarte bine ce inseamna eficienta vaccinului, si ce analizam cand este vorba despre administrarea unui asemenea ser. Interesul principal este protejarea oamenilor in fata formelor severe ale bolii si reducerea riscului de internare in spitale, in special in sectiile ATI, inclusiv protejarea vietii.

In general, obiectivul principal al unei campanii principale este protejarea vietii, iar in cazul SARS-CoV-2 putem transforma, prin vaccinare, o boala care are o rata de fatalitate de aproximativ 3%, intr-o inefctie a cailor respiratorii superioare care are simptome mult mai usoare pentru pacienti.

In cazul variantei Omicron, vaccinarea doar cu o schema initiala nu are o eficienta ridicata fata de infectie, adica acele cazuri asimptomatice in care persoanele nu stiu ca sunt infectate, insa se mentine in continuare protectia fata de formele severe ale bolii, fata de spitalizare, si fata de deces.

Doza booster creste eficienta raspunsului imun in fata variantei Omicron, oferind protectie fata de spitalizare, sau deces, de pana la 90%, ceea ce confirma foarte clar faptul ca vaccinurile actuale inca sunt eficiente chiar si vata de aceasta tulpina noua, iar asta reduce provara pe sistemul medical de sanatate, care in ultimii 2 ani a fost greu solicitat.

Efectuarea dozei 3, booster, creste nivelul de eficienta de pe la 50% la 90%, cand vine vorba despre formele grave si decesul, deci este important ca oamenii sa faca si aceasta doza suplimentara, efectele sale fiind resimtite undeva la 7 – 10 zile de la efectuarea ei, acestea fiind datele celor mai recente studii realizate asupra variantei Omicron de catre cercetatori.”

This post was last modified on ian. 10, 2022, 11:18 AM 11:18

Disqus Comments Loading...