X

Ministrul Educatiei: Hotararea de Urgenta cu Schimbari Imediate in Toate Scolile

Ministrul Educatiei a anuntat o hotarare de urgenta luata pentru toate scolile din Romania, ea aducand schimbari imediate care au fost necesare in contextul in care autoritatile inca nu au reusit sa aduca noi teste pentru elevii din toata Romania nici macar in momentul de fata.

Ministrul Educatiei a ales totusi sa aduca intre timp mai multe masti in scoli, dar spune totusi ca vor ajunge noi teste cat se poate de curand, iar separat de asta vorbeste din nou despre numarul mare de profesori care sunt vaccinati in foarte multe scoli din Romania.

“Un lucru foarte bun s-a intamplat, ieri si in aceasta dimineata am distribuit 1 milion de masti in scoli, iar pe de alta parte am primit garantia ca aceasta aprovizionare cu masti de protectie in scoli va fi asigurata ritmic. In acest fel ceea ce am vazut ca ati anuntat e foarte corect, am anuntat prevederile ordinului de ministru Educatie – Sanatate aflate in vigoare la acest moment.

Daca la nivelul zilei de vineri intr-o localitate in care rata de infectare va fi mai mare de 3/1000 de locuitori, iar rata de vaccinare va fi de sub 60%, conform reglementarilor in vigoare, de saptamana viitoare, din pacate si o spun cu mare tristete, acele scoli vor trebui sa intre in online.

De mult timp le reclam(n. red. neajunsurile privind desfasurarea scolii online), de mult timp spun ca nu avem indeplinite cele 5 conditii de baza pentru o predare online eficienta. As vrea sa va spun totusi ca 14.000 de unitati de invatamant au totusi o rata de vaccinare de peste 60%, personalul din invatamant ramane cel bugetar cu cea mai mare rata de vaccinare.

Chiar si asa, avem un numar de scoli in care rata de vaccinare ramane inferioara pragului de 60%, iar acolo unde este foarte mica, am cerut deja o analiza punct cu punct, pentru ca este inadmisibil sa avem unitati de invatamant in care rata de vaccinare e 10%. Acolo sigur se intampla ceva la nivelul management-ului, sigur sunt recomandari care sunt impotriva sigurantei sanitare in scoli.

Daca directorul de scoala nu are un comportament proactiv, sau sa o spun si mai dur, daca are o atitudine antivaccinista atunci in opinia mea, nu corespunde calitatilor pe care trebuie sa le indeplineasca un dascal. Sunt totusi 2838 de unitati de invatamant in care rata de vaccinare este 100%, subliniez 100%.”

This post was last modified on ian. 12, 2022, 6:35 PM 18:35

Disqus Comments Loading...