Ministrul Educatiei vorbeste pentru toti romanii din tara despre o serie de masuri necesare pentru scolile Romaniei si milioanele de elevi care urmeaza cursurile unitatilor de invatamant, iar asta pentru ca la baza este problema cursurilor online, care ar putea deveni iar obligatorii.
Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre cele 5 conditii de baza pentru ca scoala online sa se poata desfasura in conditii decente pentru ca elevii sa aiba parte de un act educational de calitate, iar evaluarea sa fie si ea facuta in conditii cat mai corecte de catre profesori.
“Niciun sistem de educatie din aceasta lume nu a fost pregatit pentru predarea online, este nevoie de 5 conditii de baza. Unu, iti trebuie o conectivitate generalizata, dar nu putem spune ca orice elev din aceasta tara, inclusiv cei din mediul rural, au acces la internet la o viteza suficienta pentru o predare online adevarata.
Au acces la internet suficient pentru a primi mesaje prin WhatsApp, dar a trimite mesaje prin WhatsApp o data la doua/trei zile nu este predare online, au acces la un email, dar a primi email-uri cu temele o data la doua/trei zile nu este predare online, si nu intru in detalii cu privire la predarea sincroniza si asincrona.
Doi, echipamente, s-au achizitionat 1 milion de echipamente, in cea mai mare parte tablete, plus inca 60.000 de laptopuri, deci stam mai bine din perspectiva echipamentelor decat stateam la inceputul pandemiei. A fost o invstitie buna si nu doar a statului, pentru ca au fost tablete cumparate din fonduri europene, din bugetele primariilor, de companii private.
Al treilea element este formarea profesorilor din perspectiva pedagogiei digitale, si nu avem toti profesorii, nici noi sau vreun alt stat, formati pentru predarea online. Al patrulea element, este nevoie de continut digital pentru toate disciplinele, pentru ca degeaba ai conectivitate si echipamente pentru elevi.
Al cincilea element, despre care se vorbeste prea putin, pentru ca orice proces didactic incepe, si se termina cu o evaluare. Evaluarea in online are o specificitate pronuntata. Exista solutii, dar in Romania nicidecum nu este generalizata solutia, lucru pentru care avem aceasta irelevanta a notelor. Cel care-ti raspunde in spatele unui ecran negru poate fi elevul, parintele, un frate, sau oricine, poate avea surse de informare, poate face absolut orice.” a declarat oficialul guvernamental.
This post was last modified on ian. 19, 2022, 6:56 PM 18:56