Huawei este in continuare unul dintre cei mai imporntati producatori de telefoane, echipamente IT, software, si nu numai, iar recent a luat o decizie de a pune in aplicare o masura cu impact foarte serios.
Huawei a decis in 2019 sa faca un fond de investitii numit Habo, scopul acestuia fiind de a investi in diverse companii, din China, si nu numai, iar la inceputul acestui an acesta a inceput sa devina extrem de activ in a investi intr-un anumit tip de companii.
Huawei are nevoie disperata de chip-uri cu procesoare pentru telefoanele si tabletele sale, fiind acum obligata sa foloseasca doar unele de la Qualcomm care nu-i permit sa ofere si conectivitate 5G pentru clientii sai. Pentru ca aceasta situatie nu e una tocmai buna pentru Huawei, compania a obtinut pentru Habo permisiunea autoritatilor chinezesti de a accepta investitii straine, dar in acelasi timp a invstit in diverse companii chinzesti care fac chip-uri pentru diverse dispozitive interconectate.
Huawei incearca sa faca pe plan local procesoare pentru telefoane, tablete, sau chiar echipamente 5G, care sa rivalizeze cu cele ale taiwanezilor, sau ale americanilor, chiar daca pana acum n-a reusit sa faca asta. Habo este cheia acestui proces, fondul de investitii facand deja o serie de investitii in companii care produc fix acest tip de componente, avand initial aproape 500 milioane de dolari disponibili, iar o parte au fost deja cheltuiti in tot acest proces.
“Gigantul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei a obținut o licență în China care îi permite să caute capital extern. Habo Investments, înființată de Huawei în aprilie 2019, sa înregistrat la Asset Management Association din China ca administrator de fond privat pe 14 ianuarie, permițându-i să caute investitori din afara companiei. Cele mai multe dintre tranzacțiile Habo Investment au fost în start-up-uri chineze legate de cipuri, dintre care câteva au devenit parte din lanțul de aprovizionare al Huawei.”
Huawei spera ca investitiile sale sa ii permita in anii urmatori sa obtina toate procesoarele de care are nevoie pentru terminalele sale mobile, dar si diverse alte tipuri de componente importante pentru aceste dispozitive.
Desigur ca va fi nevoie de foarte mult timp pentru ca tehnologiile sa fie suficient de bine pregatite pentru a oferi exact ceea ce are nevoie compania chinezeasca, insa ea nu are motive sa nu incerce sa faca investitii importante de acest gen.
Huawei inca nu renunta la productia de telefoane si tablete, iar in lipsa unei posibile ridicari a sanctiunilor SUA impotriva sa, solutiile de acest gen raman cam singurele la care poate apela.
This post was last modified on apr. 12, 2023, 1:04 PM 13:04