DNSC a publicat un nou anunt foarte important cu privire la felul in care s-au modificat atacurile cibernetice in ultima perioada, iar asta deoarece ele au devenit mult mai complexe decat in trecut, si asta inseamna ca oamenii pot fi pacaliti mai usor.
“Atacatorii din online au trecut de la mesaje-capcană pe social media la folosirea directă a unor conturi nou create (sau unele compromise) pe rețelele sociale. Infractorii cibernetici își schimbă des metodele, se folosesc de contextul existent și încearcă să-și distribuie scenariul către cât mai mulți utilizatori, așteptând ca un procent dintre ei să cadă în plasa lor.
Purtătorul de cuvânt al Directoratului, Mihai Rotariu, a vorbit cu cei de la StirileProTV despre cum funcționează atacurile prin postări sponsorizate pe social media și ce trebuie să facem pentru a ne proteja.
Dacă o ofertă din online pare prea bună ca să fie adevărată, verificați existența acestei promoții pe canalele oficiale ale companiei respective!
Fiți atenți la corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului! Eventuale erori flagrante pot fi un indiciu că este vorba despre un posibil atac.
Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câștig rapid!
Raportați astfel de pagini care propagă concursuri, promoții false sau oportunități ireale de câștig. Mai multe raportări într-un timp scurt către rețeaua socială în cauză pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conținut fraudulos.
Dacă ați oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luați imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului și monitorizarea tranzacțiilor din cont! Dacă ați suferit pagube materiale, va trebui să depuneți o plângere la Poliția Română. Totodată, notificați Directoratul la telefon 1911.”
This post was last modified on feb. 10, 2022, 10:41 PM 22:41