Sorin Cimpeanu: Important Mesaj Oficial pentru Elevii din Toate Scolile

Sorin Cimpeanu Important Mesaj Oficial Elevii Toate Scolile

Sorin Cimpeanu transmite un mesaj extrem de important pentru milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca in scolile Romaniei a fost impusa o schimbare extrem de buna care ii vizeaza pe elevi, pe 15 februarie fiind celebrata prima zi a lecturii de catre tinerii din toata tara.

Sorin Cimpeanu spune ca acest eveniment ar trebui sarbatorit in fiecare an de catre elevii din toate scolile Romaniei, iar asta pentru ca este nevoie ca ei sa invete sa iubeasca lectura pentru a putea evolua in mediul educational, dar si in general in viata, si pentru a deveni membri activi ai societatii.

“Nu este deloc intamplator aleasa aceasta zi, daca ne gandim ca este o coincidenta, sau nu, faptul ca pe 15 februarie a fost nascut Titu Maiorescu, in urma cu 182 de ani, un titan printre personalitatile Romaniei. Tot pe 15 februarie s-a nascut un alt titan, acum 171 de ani, Spiru Haret, ambii s-au asumat raspunderi pentru aceasta din perspectiva educatiei si culturii.

Lectura creeaza legaturi profunde si statornice in randul tinerei generatii. Lectura ii ajuta pe copii sa viseze, ii ajuta sa inteleaga, ii ajuta sa ajunga in toate colturile lumii, ii ajuta sa participe la aventuri, ii ajuta in ultima instanta sa devina cetateni activi ai acestei tari. Nu se poate imagina o Romanie educata fara lectura si educatie si cultura.

Este o sansa sa fi putut decide ca astazi, si imi place sa cred ca in fiecare an de acum incolo, In ziua de 15 februarie, in toate scolile si gradinitele din Romania, intr-un interval de 3 ore, vom putea sa acordam importanta cuvenita lecturii. Este un proiect la care sunt convins ca au inteles sa participe toti colegii nostri.

Este un proiect care va dainui, si care in masura posibilului, va crea din lectura un obicei cotidian, chiar si intr-o tara in care mai putin de 10% din cetateni cumpara o carte in fiecare an. Va trebui sa gasim cele mai atractive mijloace pentru a convinge tinerele generatii de importanta lectrii.

In ceea ce ma priveste, ca ministru al Educatiei, dar mai ales ca profesor, voi face acest lucru, asa cum spunea Octavian Paler, in Aventuri Solitare. Vine o vreme cand obosesti sa te tot justifici, mai ales ca asta nu serveste la nimic. Voi continua sa imi sap in liniste gradina, pana la capat, chiar daca in ea nu infloreste nimic.”