Formula 1: Doua Schimbari Majore Confirmate OFICIAL de catre FIA

Formula 1 Doua Schimbari Majore Confirmate OFICIAL FIA

Formula 1 are confirmate doua noi schimbari foarte importante care ii vor afecta pe toti pilotii care vor concura in cursele care vor avea loc in perioada urmatoare, iar despre ele trebuie sa stie toata lumea chiar in acest moment. Printre numeroasele schimbari pe care FIA le face pentru Formula 1 in aceasta perioada regasim si doua care afecteaza pe de o aprte felul in care sunt alese cauciucurile pentru curse, dar si prezentarea monoposturilor.

Formula 1 urmeaza sa aiba schimbata o foarte veche regula privind folosirea cauciucurilor in cea de-a treia sesiune de calificari, astfel ca de acum pilotii vor putea alege orice fel de anvelope doresc pentru a avea cei mai buni timpi inregistrati. Daca pana acum ei erau limitati la cauciucurile cu care au facut cele mai rapide tururi in a doua sesiune de calificari, iata ca regula dispare complet, ceea ce pentru unii piloti va fi o veste extraordinara.

Formula 1 are deasemenea facuta o alta schimbare pentru sesiunea de antrenament dinaintea curselor, astfel ca masinile vor fi prezentate timp de o ora pentru presa impreuna cu mai multe informatii legate de schimbarile care sunt facute pentru ele. Transparenta este cuvantul cheie din spatele modificarii acestei reguli pentru Formula 1, iar totul pentru ca in final fanii sa afle mai multe despre felul in care functioneaza masinile, si ceea ce vor oferi.

“După introducerea weekendurilor de curse de sprint ale F1 de anul trecut, care au eliminat regula anvelopelor Q2, aceasta a fost acum extinsă pentru a elimina regula pentru toate cursele, ceea ce înseamnă că toți piloții vor avea o alegere liberă a anvelopei de pornire.

În cea mai recentă ediție a regulamentului sportiv 2022 publicat vineri de FIA, articolul precizează că „la startul cursei fiecare mașină calificată în Q3 trebuie să fie echipată cu anvelopele cu care șoferul și-a stabilit cel mai rapid timp în Q2”. fusese anulata.”

Formula 1 are facute aceste schimbari pentru ca toti fanii din intreaga lume sa aiba parte de o experienta mult mai buna in ceea ce priveste cursele pe care le vor urmari in direct de pe unele dintre cele mai importante trasee din toata lumea. Vestile sunt foarte bune pentru cei care urmaresc cu mare atentie toate cursele din Formula 1, insa ramane de vazut ce impact va avea prima schimbare asupra modului in care se vor desfasura cursele.

Formula 1 ar putea avea parte de tururi mult mai rapide facute de soferi cu libertatea de a alege orice cauciucuri vor, cel putin in tururile de calificare, iar asta ar putea aduce si alte surprize in ceea ce priveste clasamentul final al curselor.