Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o hotarare de mare importanta pentru toata Romania, una despre care ar trebui sa stie foarte multa lume, iar asta pentru ca vorbim despre investitii in peste 110 crese care vor fi facute in tara noastra de catre autoritati.
Ministrul Educatiei vorbeste despre acest proiect ca fiind parte a PNRR, deci totul ar urma sa fie realizat folosindu-se fonduri europene, avand o perioada de implementare destul de lunga, dar chiar si asa, vorbim despre investitii foarte mari pentru viitorul Romaniei pe care le-au gandit autoritatile.
“Demersurile privind investițiile în infrastructură (construirea și dotarea celor 110 de creșe) vor fi făcute sub coordonarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care va elabora și lansa apelul și va consilia și monitoriza beneficiarii pe parcursul derulării schemei de granturi (aferente I1).
Beneficiarii granturilor vor fi operatorii publici (primăriile), care vor avea responsabilitatea contractării firmei care se va construi creșa, precum și responsabilitatea încheierii contractelor cu furnizorii de echipamente și mobilier.
Înființarea și dotarea celor 412 de servicii complementare în zonele defavorizate vor fi făcute de operatorii publici (primărie, biserică, poliție etc. sau unități de învățământ de stat din comunitate) sau privați (unități de învățământ private sau asociații/organizații neguvernamentale) care vor fi interesați de schema de granturi și se vor încadra în cerințele stabilite de Ministerul Educației.
Așadar,Ministerul Educației va elabora și aproba Metodologia privind organizarea și funcționarea serviciilor complementare, va lansa apelul și va consilia și monitoriza beneficiarii pe parcursul derulării schemei de granturi, iar beneficiarii vor avea responsabilitatea încheierii contractelor pentru realizarea dotărilor cu mobilier și echipamente, inclusiv echipamente digitale (aferente Măsurii I2.2) a spațiilor pe care le vor pune la dispoziția comunității pentru înființarea și operaționalizarea celor 412 servicii complementare.
Totodată, beneficiarii își vor asuma responsabilitatea angajării personalului necesar. Demersurile privind conceperea și derularea programului cadru de formare continuă a profesioniștilor din educația timpurie (personal didactic și nedidactic) vor fi coordonate de Ministerul Educației și implementate cu ajutorul furnizorilor de formare/specialiștilor în domeniu.
Atat din România și din statele membre, interesați de apelurile de propuneri lansate (cel pentru asistență tehnică pentru conținutul celor două programe de formare și pentru formarea formatorilor la nivel național și cel pentru cele 42 de granturi acordate furnizorilor de formare, de stat și privați.”
This post was last modified on mart. 23, 2022, 12:56 PM 12:56