Ministrul Sanatatii le explica romanilor din toata tara o hotarare extrem de importanta care a fost luata pentru Romania, si care are trebuie sa fie cunoscuta de catre toata lumea, iar asta deoarece autoritatile au pastrat toate isntrumentele cu privire la diagnosticarea pacientilor infectati cu COVID-19.
Ministrul Sanatatii spune ca ridicarea restrictiilor este un trend inregistrat in toata Europa in aceasta perioada, dar recomanda cu fermitate respectarea masurilor de preventie, iar aseparat spune ca nu stie despre posibile exercitii privind simularea unor pene de curent in tara, ele neexistand, asa cum a spus si Raed Arafat.
“Ministerul Sănătății a păstrat toate instrumentele care țin de minister în ceea ce privește diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienți; există aceeași capacitate operațională, centrele de evaluare ambulatorii, încurajăm de asemenea testarea ca măsură de control al acestei pandemii, în țara noastră.
Este un trend general înregistrat în Uniunea Europeană, nu se întâmplă doar în România și, în mod evident, recomandăm cu foarte multă seriozitate păstrarea măsurilor de protecție individuală legate de utilizarea măștii, mai ales în mijloacele de transport, în spațiile închise și distanțare, acolo unde este posibil, evitarea aglomerației, împreună cu măsurile de igienă individuală.
Acestea sunt posibilitățile din acest moment. Vaccinarea poate fi făcută în continuare la medicul de familie. Facem trecerea de la sistemul cu centre de vaccinare către medicii de familie. Acest proces va mai dura un anumit interval de timp. Există încă centre de vaccinare la nivelul unităților sanitare, iar ulterior încercăm să includem această vaccinare în programul obișnuit de imunizare care există în țara noastră.
Nu am nici un fel de informații referitoare la un astfel de exercițiu. În ceea ce privește modul de reacție al spitalelor într-o situație de urgență, acest lucru este prevăzut periodic în planul lor de management – managerii trebuie să organizeze periodic astfel de exerciți -, pentru că situațiile pot fi multiple, când poți să rămâi fără curent, poate să fie un incident, poate să fie o problemă care necesită intervenție.
În general, spitalele au generatoare care asigură sursa de curent și atunci nu văd de ce ar trebui să facem un astfel de exercițiu la nivel național, dar, repet, nu am informații ca să pot să vin cu mai multe precizări.”
This post was last modified on mart. 26, 2022, 10:51 AM 10:51