Virgil Popescu le transmite romanilor din toata tara un anunt extrem de important, iar asta pentru ca vorbim despre masuri foarte importante care au fost luate, si discutate impreuna cu Comisarul European pentru Concurenta, Margrethe Vestager, totul privind parcursul energetic al tarii noastre.
Virgil Popescu vorbeste deasemenea si despre proiectele de energie nucleara despre care a discutat in cadrul unei conferinte astazi, dar si masurile privind asigurarea securitatii energetice a Romaniei, iar mai jos aveti toate informatiile despre care ar trebui sa stiti chiar acum.
“Vreau să îi mulțumesc Comisarului European pentru Concurență Margrethe Vestager pentru suportul pe care îl acordă țării noastre. Astăzi am avut împreună o discuție productivă pe teme importante precum CEH, CEO și PNRR, componenta pe energie.
În ceea ce privește CEO am transmis că menținem parcursul programului de restructurare și creștem producția de energie electrică în această perioadă. Totodată, ne menținem obiectivele asumate de țara noastră de decarbonare și de realizare a investițiilor necesare în noi unități de producție a energiei și, totodată, ne adaptăm situației de securitate pentru a diversifica rutele de aprovizionare și pentru întărirea securității energetice.
În această dimineață am participat, ca și keynote speaker, la grupul de discuții pe energie nucleară organizat de Partnership for Transatlantic Energy & Climate Cooperation (P-TECC). Tema discuției a fost ”Energy Security and Diversification in Europe: Civil Nuclear Energy Perspectives”. Agresiunea militară a Rusiei în Ucraina a reînnoit interesul global pentru diversificarea sectoarelor energetice pentru a crește securitatea și a asigura fiabilitatea, atingând în același timp obiectivele climatice.
Drept urmare am discutat despre proiectele prioritare de energie nucleară pe care le au în proiect țările P-TECC. Am transmis că ne confruntăm cu circumstanțe fără precedent care provoacă arhitectura societății noastre moderne, cu implicații deosebit de grave în sectorul energetic.
Susținem pe deplin eforturile AIEA de a asigura un cadru de cooperare între Rusia și Ucraina pentru a asigura siguranța instalațiilor nucleare. România împreună cu Letonia, Lituania, Polonia și Slovenia au adresat o scrisoare Comisiei Europene în sprijinul intervenției AIEA, cerând acțiuni mai concrete. Considerăm că un astfel de cadru ar trebui stabilit cât mai curând posibil pentru a permite misiuni internaționale de experți la fața locului.”
This post was last modified on mart. 29, 2022, 4:10 PM 16:10