Ministrul Educatiei a anuntat cateva masuri de ultima ora care au fost aplicate in unele dintre scolile din Romania, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce era necesar in contextul razboiului din Ucraina dupa ce mai multi copii din tara vecina au ajuns in Romania si au nevoie de ajutor.
Ministrul Educatiei a spus in repetate randuri ca Romania le va oferi copiilor din Ucraina ajutorul de care au nevoie in aceasta perioada foarte dificila prin care trec, iar mai jos aveti detaliate cateva dintre aceste masuri importante care sunt aplicate in aceasta perioada.
“Pentru învățământ primar, cei șapte elevi au fost distribuiți în clase, alături de elevii români, pe baza solicitărilor pe care părinții le-au făcut pentru a avea statut de audient. La fel și pentru cei cinci elevi de liceu. Au fost distribuiți în clase, alături de elevi români.
Pentru cei 20 de elevi de gimnaziu s-a creat o clasă specială. Acești copii trebuie sprijiniți și sunt sprijiniți. Tabletele care le sunt repartizate unora dintre acești copii, le vor fi repartizate începând cu ziua de luni, săptămâna viitoare. Nu sunt, subliniez, nu sunt tablete care se iau de la copiii români.
Sunt tablete, care există în școli, stocuri suplimentare, care nu au fost distribuite, pentru că s-au dublat cantitățile de tablete achiziționate de guvern, tablete achiziționate de primării, tablete obținute din alte surse, precum donații. Deci, există stocuri suplimentare. Din aceste stocuri suplimentare se vor distribui tablete copiilor ucraineni.
În niciun caz nu se va lua vreo tabletă de la vreun copil român pentru a se da altora. Am vrut să precizez foarte clar acest lucru, așa cum l-am precizat, încă de săptămâna trecută, la fel de clar tuturor școlilor și grădinițelor din România.
Mai mult decât atât, dacă revenim asupra numărului de 810 elevi, care sunt într-adevăr înscriși ca audienți în școlile românești, aș vrea să vă aduc la cunoștință că numărul total de clase în România este de 138.000. Cred că este simplu de ajuns la concluzia că, primind 810 elevi ucraineni în 138.000 de clase, nu va fi afectat semnificativ actul educațional în România în detrimentul copiilor români.”