Planeta Mercur este cea mai apropiata fata de soare, dar si una dintre cele mai putin studiate planete din sistemul nostru solar, fix din cauza faptului ca se afla la o distanta atat de mica in raport cu steaua din centrul sistemului. Oamenii de stiinta au incercat pana acum sa afle mai multe despre planeta Mercur din imaginile inregistrate cu ceva timp in urma de sondele spatiale trimise acolo, dar si de la cele surprise de catre telescoape de pe Pamant, sau din spatiu.
Planeta Mercur a avut, in baza celor mai recente descoperiri, confirmat faptul ca este lovita de furtuni geomagnetice, fenomene pe care oamenii de stiinta nu le-au putut confirma timp de multe decenii, dar se pare ca au facut-o acum. Aceste furtuni geomagnetice ar fi similare cu cele au loc pe Pamant, iar aceasta este o descoperire extrem de importanta in legatura cu planeta Mercur, totul deoarece o face mai similara cu a noastra.
Planeta Mercur: Descoperirea ISTORICA de care Cercetatorii au fost UIMITI
Planeta Mercur ar putea da nastere unor noi descoperiri care sa ne confirme, sau infirme, faptul ca alte planete din sistemul solar, sau din afara lui, au asemenea tipuri de furtuni, indiferent de cat de mare este magnetosfera lor, sau daca au ionosfera. Oamenii de stiinta au descoperit intai ca planeta Mercur are un inel de curent care o inconjoara, fara a-I atinge polii, dar si ca furtunile geomagnetice au drept sursa acest inel de curent al planetei.
“Procesele sunt destul de asemănătoare cu cele de aici pe Pământ. Principalele diferențe sunt dimensiunea planetei, iar Mercur are un câmp magnetic slab și practic nu are atmosferă. Intensificarea bruscă a unui curent inel provoacă faza principală a unei furtuni magnetice. Rezultatele obținute de la Messenger oferă o nouă perspectivă fascinantă asupra locului lui Mercur în evoluția sistemului solar în urma descoperirii câmpului său magnetic planetar intrinsec.”
Planeta Mercur a avut aceste doua descoperiri facute si multumita unor explozii solare care au transferat energie in magnetosfera planetei, deci in lipsa lor probabil ca ar fi fost nevoie de mai mult timp pentru confirmarea descoperirilor. Nu mai putin de 14 oameni de stiinta au lucrat la 2 lucrari, doar 7 dintre ei la ambele, cu privire la aceste descoperiri legate de planeta Mercur, si realizarile lor vor fi foarte importante pentru viitoare observari ale planetei.
Planeta Mercur nu a avut in ultimele decenii prea multe descoperiri majore facute de catre oamenii de stiinta, insa o noua sonda spatiala trimisa de Japonia are menirea de a ne dezvalui si mai multe dintre secretele sale.