X

Ministrul Sanatatii: Anuntul de Ultima Ora, Milioane de Romani Surprinsi

Ministrul Sanatatii transmite intr-un anunt de ultima ora un mesaj extrem de important care a bulversat foarte multa lume, iar asta deoarece el aduce in discutie felul in care este organizat sistemul national de urgenta in Romania, si SMURD-ul care apartine de MAI, nu de ministerul condus de catre el.

Ministrul Sanatatii a avut mesajul de mai jos interpretat de unii ca o cerere de mutare a SMURD-ului la ministerul al carui sef este, insa acest lucru a fost negat de catre unul dintre liderii coalitiei de guvernare, deci are sanse foarte mici de a se infaptui, asa ca n-ar trebui sa se gandeasca cineva la asta acum.

“Eu ma bucur ca avem parteneri profesionisti la nivelul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, este domnul doctor Arafat, care cu asta s-a ocupat in ultimii 30 de ani, dar in mod evident discutam despre o activitate medicala, iar responsabilitatea, atat in fata profesionistilor din sanatate, cat si in fata oamenilor este a ministerului.

Sunt partenerii nostru, SMURD este o structura a Departamentului pentru Situatii de Urgenta care si-a facut foarte bine datoria, eu totdeauna le voi multumi public pentru ceea ce au facut, si ceea ce fac, dar integrarea serviciilor de urgenta cu celelelalte servicii de urgenta prespitaliceasca, UPU, etc, cu cele ale sistemului de sanatate este necesara.

Nu functioneaza toate separat, ele trebuie sa functioneze integrat, iar lucrul acesta trebuie sa fie o politica de sanatate a statului roman, care nu trebuie sa tina cont de cine ocupa intr-un moment, sau altul, o pozitie de demnitate publica in aceste domenii, ci trebuie sa tina cont de nevoia oamenilor din Romania de a beneficia de servicii de sanatate.

Aici eu n-as vrea sa fie interpretat in vreun fel ceea ce am spus, am recunoscut, si recunosc public toate meritele domnului doctor Arafat, care a facut o treaba excelenta in organizarea serviciilor medicale de urgenta, dar ele trebuie integrate la nivelul ministerului, si lucrul acesta trebuie facut pentru toata lumea.

In ceea ce priveste serviciul de ambulante Bucuresti – Ilfov, numarul de interventii desfasurate de ei in pandemie este absolut impresionant, 1.2 milioane de servicii in 2 ani este o cifra foarte, foarte mare, chiar daca am impartit pe zi, veti vedea ca au fost zile cu pana la 5000 de solicitati, ceea ce este incredibil.”

This post was last modified on apr. 11, 2022, 7:42 PM 19:42

Disqus Comments Loading...