Planeta Mercur este cea mai apropiata de soare din sistemul solar, este una dintre cele mai fierbinti, si una despre care stim foarte putine lucruri din cauza vecinitatii sale cu steaua din centrul sistemului solar. Avand in vedere cat de aproape este planeta Mercur de soare, aceasta suporta in mod constant intemperiile generate de catre stea, iar in data de 12 aprilie ea a fost lovita de un val de plasma fierbite care a fost aruncat in univers de catre puternica stea.
Planeta Mercur sufera din cauza unei activitati mult mai intense a soarelui in aceasta perioada, ea crescand in intensitate mult mai repede decat au prezis oamenii de stiinta pana in momentul de fata. Valul de plasma fierbinte care a lovit planeta Mercur in cursul zilei de 12 aprilie a generat o furtuna geomagnetica foarte puternica, dar a si aruncat in spatiul cosmic bucati din suprafata planetei, ceva ce ne arata cat de distrugatoare sunt aceste eruptii de plasma.
Planeta Mercur: Observatie INCREDIBILA facuta de catre Oamenii de Stiinta in Sistemul Solar
Planeta Mercur ar fi fost lovita de catre acest val de plasma la doar o zi dupa ce el a fost detectat pe soare, fiind emanat de catre un punct solar, iar plasma aruncata spre planeta ar fi generat si material in zona cozii de cometa a ei. Fara atmosfera, si cu un camp magnetic slab, planeta Mercur este foarte serios afectata de eruptiile solare de acest gen, dar oamenii de stiinta s-au chinuit pana acum sa monitorizeze cu atentie ceea ce se intampla la atat de mare distanta fata de Pamant.
Planeta Mercur este lovita in mod constant de eruptii solare, iar asta a dus in timp la pierderea atmosferei si a campului magnetic, din aceasta cauza planeta pierzand in mod constant bucati din suprafata sa in deplasarile prin sistemul solar. E foarte posibil ca si acest val de plasma plecat de pe soare catre planeta Mercur sa fi generat pierderi masive de compozitie, insa oamenii de stiinta nu pot analiza ceea ce se intampla acolo din cauza proximitatii sale fata de soare.
Planeta Mercur va fi vizitata in cativa ani de catre o sonda spatiala numita BepiColombo, ea fiind acum in drum spre planeta, sifiind trimisa de catre Japonia, iar planul este de a descoperi mai multe dintre secretele planetei.
This post was last modified on apr. 17, 2022, 9:02 AM 09:02