X

MInistrul Sanatatii: Avertismentul de Ultim Moment de ce ii Atentioneaza pe Romani

Ministrul Sanatatii le aduce in atentie romanilor din toata tara o noua informare extrem de importanta care are menirea de a ii avertiza in legatura cu faptul ca milioane de oameni din Romania vor primi pastile cu iodura de potasiu, insa trebuie sa fie extrem de vigilenti in ceea ce priveste modul de adminsitrare.

Ministrul Sanatatii le spune romanilor din toata tara faptul ca abia dupa ce vor fi informati in legatura cu modul in care pot fi administrate pastilele cu iodura de potasiu va fi facuta si distributia efectiva a acestora, insa exclusiv pentru persoanele a caror varsta depaseste 40 de ani, nu si pentru cele mai tinere.

“Avem deja pe site-urile principalelor institutii responsabile, ministerul sanatatii, directiile de sanatate publica, institutul national de sanatate publica, materiale informative. Am pus la dispozitia publicului o linie telefonica pentru obtinerea de informatii.

In timp foarte scurt terminam un videoclip care va fi difuzat de principalele posturi de televiziune, astfel incat lumea sa stie foarte bine despre ce este vorba, cat si, mai ales, cand trebuie administrate aceste pastile, pentru ca daca ele vor ajunge in posesia cetatenilor, ele nu trebuie administrate decat daca exista un anunt explicit al autoritatilor in acest sens.

Sper sa nu fie nevoie, iodura de potasiu face parte din rezerva pentru situatii speciale a Romaniei. Pastilele au fost achizitionate de catre Administratia acestor rezerve speciale, acum se gasesc in posesia Directiilor de Sanatate Publica.

Cautam sa vedem daca le pastram la Directiile de Sanatate Publica, sau cum am propus, sa le distribuim doar unei populatii care este informata, educata, si nu le administreaza intempestiv, nu si le autoadministreaza fara sa fie nevoie, pentru ca administrarea de iod nu este o procedura care sa fie aplicabila decat intr-o situatie limita, in care exista, de exemplu, riscul de expunere la iod radioactiv.

Cautam cea mai buna cale de colaborare cu acest corp profesional (n. red. al farmacistilor), pentru ca ei au o expunere publica deosebita prin activitatea pe care o desfasoara, si sa vedem daca putem sa integram mai bine farmaciile, si bineinteles corpul profesional care deserveste aceste farmacii, in programele de interventie din Romania in urmatoarea perioada.”

This post was last modified on apr. 19, 2022, 8:07 PM 20:07

Disqus Comments Loading...