LUNA este prezentata intr-o imagine incredibila pe care NASA a publicat-o pentru intreaga omenire, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce este extrem de greu de realizat, dar cu toate acestea, extrem de impresionant, in final. Ceea ce vedeti mai jos este o imagine cu LUNA realizata de catre NASA pentru a ne dezvalui umbrele care sunt vizibile pe suprafata satelitului natural al Pamantului in mod obisnuit in existenta sa, dar greu de observat in mod obisnuit.
LUNA a avut aceasta imagine compusa prin combinarea mai multor imagini facute folosind camere wide-angle care au fost indreptate spre regiunile pe care le vedem in imaginea de mai jos, iar rezultatul este unul cu adevarat impresionant. Tot ceea ce vedeti in imaginea de mai jos reprezinta polul sud al lunii, o zona care nu este tocmai usor de surprins in imagini, insa cei de la NASA s-au straduit si au reusit sa faca acest lucru, chiar daca nu a fost usor.
LUNA: Imaginea IMPRESIONANTA Compusa din 1.700 de Fotografii Facute de NASA
LUNA a fost surprinsa in 1.700 de imagini in decursul a 6 zile pentru a se putea realiza imaginea de mai jos, deci va puteti imagina cat de dificil a fost procesul in sine, dar in final totul a meritat facut pentru intreaga omenire. Multumita numarului atat de mare de imagini, NASA ne poate arata cat de mult, sau putin, este iluminata fiecare regiune din polul sud al lunii de catre soare in decursul acestor zile, dar si ce zone nu sunt iluminate absolut deloc.
“Aceasta este o hartă de iluminare multi-temporală realizată cu o cameră cu unghi larg. Pentru a-l crea, sonda spațială Lunar Reconnaissance Orbiter a colectat 1.700 de imagini pe o perioadă de 6 zile lunare (6 luni pământești), acoperind în mod repetat o zonă centrată pe polul sudic al Lunii din unghiuri diferite. Imaginile rezultate au fost stivuite pentru a produce harta prezentată — reprezentând procentul de timp în care fiecare punct de pe suprafață a fost iluminat de Soare. Rămânând convingător în umbră, podeaua craterului Shackleton cu diametrul de 19 kilometri este văzută în apropierea centrului hărții.”
LUNA are bazele craterlor scufundate in intuneric permanent, dupa cum ne arata si aceasta imagine, lumina soarelui neavand cum sa ajunga acolo, ceea ce pana la urma este si normal, avand in vedere pozitia pe care satelitul natural o are in raport cu soarele. Asta inseamna ca si temperaturile care se inrgistreaza in adancul acestor cratere, 19 kilometri fiind adancimea celui mai mare dintre ele, sunt foarte mici, desi la suprafata corpului cosmic ele nu sunt chiar atat de reduse cand este iluminata.
LUNA este monitorizata in mod constant de catre oamenii de stiinta pentru a se inregistra cat mai multe imagini cu diversele zone ale suprafetei sale, asa ca ramane doar sa vedem cat de multe detalii vor mai deveni vizibile pentru omenire.