Sorin Cimpeanu a anuntat in mod oficial o serie de hotarari extrem de importante pentru milioanele de romani din toata tara care au copii in miile de scoli deschise, iar dupa cum unii dintre voi stiati deja, vorbim despre strategia pentru educatia financiara, care ar urma sa se aplice chiar din 2022.
Sorin Cimpeanu a aprobat versiunea strategiei nationale pentru educatie financiara care este supusa dezbaterii publice in momentul de fata, iar mai jos aveti toate detaliile, inclusiv informatii despre perioada de implementare, care ar urma sa fie cuprinsa intre anii 2022 – 2024, conform autoritatilor.
“Etapa I de implementare cuprinde perioada anilor 2022-2024, care se va axa pe elaborarea planului naţional de acţiuni privind dezvoltarea educaţiei parentale, elaborarea curriculumului integrat la nivel național destinat specialiștilor, elaborarea curriculumului național pentru educatori parentali, elaborarea metodologiilor.
Formarea resurselor umane, realizarea unor programe pilot de educație parentală şi de pregătire a resurselor umane, inițierea campaniilor de informare, evaluarea activităţilor desfăşurate, realizarea unor analize de costuri detaliate pentru diferite tipuri de programe.Etapa a II-a de implementare cuprinde perioada anilor 2024 – 2025, fiind concentrată, în primul rând, pe continuarea acţiunilor trasate şi/sau demarate în cadrul primei etape, în special, în vederea asigurării sustenabilităţii politicilor şi durabilităţii rezultatelor şi parentale.
În această etapă se continuă organizarea de programe extinse pe diferite categorii de părinți / persoane în grija cărora se află copiii și campaniile de informare. Totodată, în această perioadă se consolidează structura de implementare, modalitățile practice de monitorizare și evaluare.
Etapa a III-a de implementare cuprinde anii 2025-2030, în cadrul căreia se vor extinde la nivel național activităţile educaţie parentală şi de dezvoltare a abilităților parentale la tineri (ca viitori adulți) se continuă campaniile de informare. Implementarea Strategiei va fi asigurată la nivel central de Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Mediului şi Ministerul Culturii.
Ministerele de resort vor semna un protocol comun de parteneriat în vederea asumării rolului fiecăruia în implementarea prezentei Strategii. Autorităţile centrale/locale vor încheia acorduri de parteneriat cu organizaţiile internaţionale şi ONG-urile de profil pentru dezvoltarea şi crearea serviciilor şi programelor de educaţie parentală. După aprobarea de către Guvern a prezentei Strategii, va fi elaborat de către ministerele de resort Planul naţional de dezvoltare a educaţiei parentale şi se vor dezvolta planuri de acţiuni integrate la nivel intersectorial prin participarea ministerelor implicate.”
This post was last modified on apr. 23, 2022, 2:11 PM 14:11