Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, a anuntat in mod oficial o masura extrem de importanta care a fost luata de catre el in numele tarii noastre, mai exact vorbim despre o ceremonie de semnare a Declaratiei privind Viitorul Internetului, el fiind prezent in sistem videoconferinta la ceremoni a de semnare.
Bogdan Aurescu spune c apeste 60 de state au aprobat si semnat acest document foarte important, iar Romania se numara printre ele, si mai jos puteti vedea cat de important este acesta pentru felul in care va evolua internetul in viitor, insa si care state au pus bazele declaratiei cu impact major pentru viitor.
“Ministrul afacerilor externe Bogdan #Aurescu a participat joi, 28 aprilie 2022, prin sistem videoconferință, la ceremonia de semnare a Declarației privind Viitorul Internetului, eveniment organizat în format hibrid de către Administrația Statelor Unite ale Americii/Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe.
Cu acest prilej, ministrul afacerilor externe a participat la aprobarea și semnarea virtuală a textului Declarației, alături de alți înalți oficiali din peste 60 de state care împărtășesc principiile și viziunea acesteia, și anume un internet deschis și sigur, care respectă valorile democratice și drepturile omului. La eveniment au participat înalți reprezentanți ai SUA, Uniunii Europene, Australiei, Canadei, Japoniei, Regatului Unit, în calitate de co-inițiatori ai Declarației.
Lansarea Declarației privind Viitorul Internetului este expresia unei viziuni democratice comune asupra viitorului digital, prin susținerea unui set de principii care promovează un internet global deschis, liber, interoperabil și de încredere, asigurând protejarea drepturilor omului în spațiul digital. Declarația promovează o abordare multipartită, formarea și susținerea unui parteneriat între guverne, autorități, societate civilă, industrie și orice alți actori interesați de respectarea acestor principii.
Inițiativa comună este motivată de necesitatea unor eforturi sporite și continue pentru păstrarea unui internet unic la nivel global, în contextul riscurilor și provocărilor în creștere din spațiul digital. Amenințările actuale vizează aspecte multiple ale societăților și economiilor, inclusiv obținerea de avantaje de pe urma conectivității oferite de internet prin acțiuni cibernetice maligne, dezinformare, utilizarea datelor personale, supraveghere și control.
Parteneriatul urmărește construirea unei susțineri unitare și globale pentru un viitor digital în care tehnologiile sunt utilizate pentru a avansa drepturile omului și valorile democratice, pentru a inspira deschidere, inovare și cooperare.”
This post was last modified on apr. 30, 2022, 4:11 PM 16:11