Sorin Cimpeanu: Elevii din Scoli Vizati de Importante Schimbari Anuntate Oficial

Sorin Cimpeanu Elevii Scoli Importante Schimbari Anuntate Oficial

Sorin Cimpeanu ii anunta pe elevii din toate scolile Romaniei, dar si pe parintii acestora despre o serie de schimbari extrem de importante care sunt gandite pentru a fi implementate chiar de anul acesta, iar mai jos puteti vedea si planul de actiune pentru implementarea acestei schimbari majore.

Sorin Cimpeanu a vorbit in detaliu despre educatia financiara in scoli, iar ministerul sau a publicat si strategia nationala in baza careia ar urma sa fie invatati copiii cum sa gestioneze mult mai bine banii, iar asta in ideea de a ii ajuta sa inteleaga mai bine ceea ce ii asteapta in viitor.

“Promovarea educatiei financiare în școli, atat prin curriculum formal cat si prin activitati non-formale: includerea unor elemente de educatie financiara in programele unor discipline existente, extinderea programei de educatie financiara prin includerea unor module specifice la fiecare nivel, elaborarea unor standarde de evaluare a competentelor financiare, includerea programelor oferite de Banca Nationala, banci comerciale si ONGuri in oferta de activitati educationale ale scolilor.

Formarea cadrelor didactice in domeniul educatiei financiare: formarea a cel putin 20.000 de profesori prin programe față în față și online. Dezvoltarea unui hub de resurse educationale in domeniul educatiei financiare pentru profesori și elevi. Dezvoltarea in cadrul Bibliotecii Virtuale EduLib a unei baze de resurse educationale deschise in domeniul educatiei financiare.

Integrarea in materialele online si tiparite ale Ministerului Educatiei a resurselor noncomerciale oferite de banci si actori de pe piata financiara. Creșterea motivatiei și a încrederii cadrelor didactice de a preda educatia financiară: implicarea agentilor economici si a scoeitatii civile in oferirea de ateliere gratuite de educatie financiara elevilor si cadrelor didactice din școli.

Crearea de oportunități pentru ca profesorii de diverse discipline să se reunească pentru a împărtăși resurse, experiente și strategii de predare de succes, inclusiv pentru studenții cu nevoi speciale, pferirea de premii pentru a recunoaște și a recompensa profesorii care dezvoltă nivelul de educatie financiară a elevilor.

Cresterea numărului de elevi din învățământul profesional si tehnic (IPT) care participă la programe de educație financiară: dezvoltarea unor programe de educatie financiara si antreprenoriala specifice elevilor din IPT, inclusiv cu o componenta practica, dezvoltarea și promovarea unor resurse educationale specifice pentru elevii și cadrele didactice din IPT, organizarea de ateliere pentru a ajuta elevii din IPT sa creeze conexiuni intre meseria invatata si sustenabilitatea financaira.”