Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii din Romania, a facut o declaratie cu privire la o serie de masuri extrem de importante pentru tara noastra, iar asta pentru ca incepand cu 1 iulie vaccinarea va fi mutata din centrele de vaccinare in cabinetele medicilor de familie, iar mai jos puteti vedea cum se va face tot.
Andrei Baciu explica mai jos cum ne vom putea programa la medicii de familie din Romania pentru a ne vaccina impotriva Coronavirus, chiar si la cei care nu sunt medicii nostri de familie, astfel ca ne vom putea vaccina oriunde in tara, atat timp cat vom gasi un loc liber pentru a fi vaccinati de doctori.
“Cei care vor dori să se vaccineze pentru prima dată sau vor dori să-şi continue vaccinarea iniţială împotriva COVID-19 vor putea să-o facă intrând pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro pentru a vedea harta cu medicii de familie care au vaccinuri şi ce tipuri, astfel încât să se poată programa.
Programarea se poate face la orice medic de familie, nu trebuie să fie medicul lor de familie, se vor duce şi se vor vaccina pur şi simplu, în condiţii de maximă siguranţă. Noi am avut discuţii cu medicii de familie despre această tranziţie de la bun început.
Şi cumva, aşa se întâmplă şi în celelalte ţări europene, nu prea mai există centre de vaccinare pentru că nu mai există activitatea atât de amplă de vaccinare. Ne dorim şi în România o tranziţie fără niciun fel de turbulenţe, dar, în egală măsură, important este să se stabilească foarte clar toate detaliile tehnice, inclusiv chestiuni legate de remunerare sau de logistică.
Sunt, din punctul meu de vedere, două capitole distincte de discuţie. În primul rând, percepţia şi condiţiile preexistente. Nu foarte multă lume ştie că, înainte de apariţia pandemiei, România avea o problemă cu percepţia legată de vaccinare.
Inclusiv la congrese internaţionale se vorbea despre situaţia punctuală în anumite zone, comunităţi care au o rată foarte scăzută de vaccinare pentru vaccinarea clasică, lucru care face ca anumite comunităţi să fie foarte expuse la anumiţi agenţi patogeni infecţioşi la care lumea modernă nu mai este expusă şi pentru care nu mai există aşa o problemă de sănătate publică. Aceste lucruri ţin de contextul general şi nu pot fi îmbunătăţite peste noapte. E nevoie de acţiuni ample, susţinute pe termen lung, de acces la informaţii, de comunicare.”
This post was last modified on mai 5, 2022, 10:52 PM 22:52