X

Adrian Marinescu: Mesajul de Ultima Ora, Riscul Adus in Atentia Romanilor

Adrian Marinescu a transmis un mesaj de ultima ora cu o dezvaluire extrem de importanta pentru milioane de romani, iar asta pentru ca atrage atentia romanilor cu privire la riscul aparitiei unor noi variante ale Coronavirus care sa genereze infectari multe si grave, acesta fiind mic, conform lui.

Adrian Marinescu spune ca inca se asteapta vaccinuri modificate care sa fie eficiente impotriva actualelor variante ale Coronavirus, dar chiar si asa, riscul aparitiei unei noi variante grave ramane totusi destul de redus, ceea ce conteaza foarte mult.

“Din pacate, chiar daca a fost timpul scurt in care a fost obtinut un vaccin, nu a fost suficient de scurt, in asa fel incat variantele virale au luat-o inainte evident. Asteptam un vaccin nou de ceva vreme, si tot vorbim ca in vara, la sfarsit, doza 4 in masura in care va mai fi nevoie pentru persoanele vulnerabile sa fie cu ceva nou.

Virusul sufera mutatii in permanenta. Riscul sa apara o varianta mai agresiva care sa puna probleme majore, cu internari in sectiile ATI, riscul este foarte mic, insa chinezii intotdeauna au avut o abordare, in afara momentului initial cand au fost prinsi pe nepregatita, si tinem minte imaginile care ne-au ramas in cap, abordarea lor a fost una care sa sa tina de masuri super stricte.

COVID Zero, plecand de la izolare totala, vrei sau nu vrei, te izolezi, acolo nu cred ca exista declaratii. Sunt izolati toti, e adevarat ca au si motive obiective. Gandeste-te ce ar insemna daca ar lasa liber intr-o zona super populata precum acolo in China, nu au nicio sansa, chiar daca ei fac spitalele in 24 de ore, nu le-ar ajunge.

Abordarea tine de partea politica, care nu e valabila in Europa, pe principiul nu vrei, vei ramane oricum in carantina. Despre asta este vorba, oricum e intresant ca au reusit sa izoleze zona, nu sunt cazuri in afara acelei zone, si acesta este un lucru bun. La ei lockdown-ul chiar a functionat, insa si la ei, daca ne uitam la statistici, sun putine internari, putine decese, si asta e ceea ce conteaza.

Americanii au avut o foarte (n. red. intrebat de ce se poarta masca in interior in SUA) mare problema cu pandemia, aveau totul, medicamentele vin de acolo, au spitale, si atunci cel mai bun sistem medical din lume a fost luat pe nepregatite pentru oamenii sunt mai bolnavi decat s-ar crede.”

Disqus Comments Loading...