Adrian Marinescu transmite o atentionare extrem de importanta care trebuie sa fie in atentia milioanelor de romani din intreaga tara chiar acum, iar asta deoarece doctorul Institutului Matei Bals vorbeste despre psihoza generata de catre pandemia de Coronavirus, una care un va dispare acurand.
Adrian Marinescu spune ca aceasta psihoza va mai ramane pentru o perioada lunga de timp, insa spre deosebire razboi, in cazul sau atunci a existat doar ingrijorare, in timp ce acum exista teama cu privire la ceea ce se va intampla, totul din cauza oamenilor care sunt in spatele acestui razboi din Ucraina.
“Cu siguranta, si ea inca nu s-a incheiat (n. red. intrebat daca pandemia e o psihoza). Pandemia, chiar daca e in curs de a se termina, psihoza va dura mult mai mult. Cred ca e foarte greu in momentul in care ai o presiune psihologica, care a fost grea pentru noi toti, e foarte greu sa rezolvi ceva.
Intrebarea este, cand treci prin boala, poti sa ramai cu sechele care sa treaca, sau nu, dar la psihoza aceasta, daca sunt unele sechele care se rezolva doar partial, si altele raman ? Acum oamenii care trec prin varianta Omicron, asa putini cum sunt, sunt foarte stresati. Te suna, un om care nu are absolut nimic, nici boli pe langa, te astepti sa faca o forma usoara, si te intreaba “Sigur nu o sa patesc mai mult ?”,
Este imaginea pe care ai avut-o anteriori si de care nu poti sa scapi. Cred ca era indreptatita psihoza in proportie de 30%, 70% cred ca e partea de isterie, si am vazut cat de usor se poate crea. Razboiul a picat cum nu se poate mai prost. Diferenta fata de razboi e majora, pandemia era in interior, iar acum noi suntem simpli privitori.
Sau credem ca avem siguranta, si ca aici nu stim daca e siguranta, sau falsa siguranta, nestiint daca noua ni se va intampla ceva. Cumva daca ar fi sa discutam despre isterie, e un buton, daca cineva apasa pe buton. Apesi un buton si Londra a disparut, mai apesi pe unul si dispare alt oras.
Frica nu mi-a fost vreodata in pandemie, dar am fost ingrijorat. Fiul meu avea semne de intrebare, era ingrijorat, dar nu temator, pentru ca am avut grija sa-I explic partea de realitate. Cu razboiul, eu imi dau seama, si as putea spune ca exista teama, la pandemie era ingrijorare, nu teama, dar aici e teama.”
This post was last modified on mai 9, 2022, 5:40 PM 17:40