Ministrul Educatiei le vorbeste milioanelor de romani din tara noastra despre o hotarare extrem de importanta care se va aplica pentru toate scolile din Romania, iar asta deoarece educatia juridica urmeaza sa fie adusa in unitatile de invatamant multumita succesului unui proiect numit Fii Avocat in Scoala ta.
Ministrul Educatiei sustine de ceva vreme aducerea educatiei juridice in scolile din Romania, iar in curand aceasta va face parte din curicula in baza careia vor invata elevii din scolile tarii noastre, iar educatia juridica poate fi extrem de importanta pentru evolutia lor viitoare, inclusiv spre facultate.
“Inca din 2014 am sustinut ideea de educatie juridica in scoli, le multumesc celor care au facut posibila punerea in practica a acestui proiect, iar reusita este absolut remarcabila, sa gasesti in Bucuresti 300 de avocati dispusi sa contribuie la educatia copiilor este un lucru extrem de important.
Sunt 1000 de avocati in toata tara, si este important pentru ca educatia juridica este un modul de baza in ceea ce ne dorim sa fie “Educatia pentru viata”. Este important pentru ca prea multi se pricep la prea multe fara sa aiba competentele necesare. Prin eucatie juridica in scoli, un nivel de cunoastere intr-un domeniu extrem de important poate contribui la dezvoltarea societatii.
As pune educatie juridica in legatura cu una dintre cele 8 competente cheie, competente civice, eu cred ca sunt direct legate, deci sunt definite chiar in setul competentelor cheie. Proiectul scolilor pilot este un deschizator de drumuri, care prin implementarea proiectului Romania Educata la nivel legislativ va constitui fundamentul acestui proiect.
Gratie implicarii Scolii Gheorghe Lazar, proiectul a convins mai multe scoli ca e bine sa fim deschisi, ca e bine sa acordam mai multa incredere scolilor, in primul rand scolilor care au demonstrat ca merita aceasta incredere. Fii Avocat in Scoala ta este un proiect de succes, o spun inca o data. Eu am adaugat la titulatura proiectului Fii Avocat in Scoala Ta, Respectandu-ti profesorii si colegii.
Uneori aceste dispute risca, desigur nu in aceasta scoala, sa treaca dincolo de respectul si increderea care trebuie sa stea la baza unei educatii de calitate. Este o inchidere de proiect, este un moment in care marcam realizarile din primul an, dar pentru proiectele de succes, momentul de inchidere se suprapune unuia de deschidere.”