Adrian Marinesc vorbeste despre un pericol extrem de serios al razboiului din Ucraina care poate avea un impact extrem de mare pentru foarte multe persoane, iar asta deoarece din cauza luptelor si a igienei precare, pot apare amulte boli care erau considerate eradicate.
Adrian Marinescu vorbeste deasemenea si despre felul in care oamenii ar trebui sa priveasca urmatoarele luni in care interactioneaza mult mai mult cu foarte multe persoane pe masura ce calatoresc mai mult si mai des, si nu doar atat, detaliile fiind in declaratie de mai jos.
“Un razboi, mai ales un razboi prelungit, poate sa duca, din pacate, la aparitia unor boli infectioase chiar si in randul celor care, teoretic, erau lasate in urma. Adica am putea vorbi la un moment dat despre difterie, sa nu mai zic de tuberculoza, care este in floare, de hepatite virale, si asa mai departe, adica sunt lucruri care se pot intampla.
Igiena joaca un rol important, si igiena inseamna destul de mult, nu numai igiena personala, ci inclusiv igiena alimentara, igiena intra in tot, practic, tot ceea ce facem noi, sau comerciantul, sau cel care are la un moment dat grija de noi, adica este destul de complicat de rezolvat o problema de genul acesta.
Ne aducem aminte de anii dinainte de pandemie, cand oamenii interactioneaza, si in functie de sezon si nu numai, sunt diverse infectii. Va aduc aminte de toxiinfectiile alimentare care sunt in floare in sezonul cald, de asta va spun ca nu numai alimentele pe care noi le consideram responsabile, adica branza, oua, carne, si alte alimente pot fi contaminate.
De exemplu legumele, in momentul in care nu sunt spalate, sau fructele, chiar si in momentul in care consumam apa, apa poate fi contaminata. Am avut cazuri, si nu putine, de toxiinfectie alimentara de la bere, practic orice lichid pe care il consumam poate fi consumat, apropo de calduri si ca uneori nu le tinem in conditii optime.
Trebuie sa fim atenti, iar asta pentru ca desi toxiinfectile alimentare aparent se rezolva de la sine, sunt probleme pentru cei care sunt in varsta, pentru copiii mici, pacientii in varsta, cei care au probleme cronice, deci trebuie sa fim atenti, sa le recunoastem, si sa intervenim atunci cand este cazul pentru a face acest lucru.”