Virgil Popescu a publicat o serie de mesaje oficiale pentru milioane de romani care au legatura cu Ungaria si SUA, iar asta deoarece membrul Guvernului Romaniei a avut in cursul zilelor trecute cu Szijjártó Péter, ministru al Ungariei, si a discutat despre cooperarea mai stransa dintre tari in domeniul energiei, si nu numai.
Virgil Popescu a vorbit deasemenea si despre parteneriatul strategic dintre Romanis i SUA, semnat acum 25 de ani, si enumera unele dintre principalele beneficii care au existat, si inca exista, pentru Romania multumita acestui parteneriat foarte important care va continua intre cele doua tari.
“Astăzi am avut o întâlnire bilaterală cu Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei Szijjártó Péter, care s-a aflat într-o vizită de lucru în România.
Am discutat despre întărirea cooperării în domeniul energiei, în contextul actual de securitate care impune o strânsă colaborare în ceea ce privește diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare cu gaze naturale, GNL și combustibil pentru producerea energiei nucleare.
De asemenea, Péter Szijjártó a transmis că este interesat de un schimb de experiență în domeniul energiei nucleare, inclusiv a reactoarelor modulare mici (SMR). Prin cooperare vom reuși să asigurăm securitatea energetică a Uniunii Europene.
Astăzi marcăm 25 de ani de la lansarea parteneriatului strategic dintre România și SUA! Succesul acestui parteneriat poate fi evaluat cu ușurință, iar în urma colaborării România a avut parte de suport pentru a face o serie de reforme mult așteptate.
O componentă importantă este reprezentată de parteneriatul strategic dintre România și SUA în domeniul energiei. Într-o perioadă scurtă de timp am reușit alături de partenerii americani să punem la punct o serie de proiecte importante, prin care ne vom asigura independența și securitatea energetică.
Este vorba de colaborarea în dezvoltarea programului nuclear civil (construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și SMR-uri), a energiei regenerabile și în vederea extracției gazelor naturale din Marea Neagră. Am încredere că beneficiile parteneriatului strategic dintre România și SUA se vor înmulți și în perioada următoare. Vă mulțumim SUA că ne sunteți parteneri pe care ne putem baza.”
This post was last modified on iul. 12, 2022, 3:36 PM 15:36