ING Bank a inceput sa ii notifice pe clientii din Romania in legatura cu un pericol foarte real pe care, din pacate, multa lume il ignora, dar cate poate avea efecte extrem de serioase daca devenim una dintre victimele fraudelor online. Cu doar cateva saptamani in urma cei de la ING Bank au dat startul a ceea ce ei numesc „horoscopul antifrauda”, prezentand o varietate de informatii a caror menire este de a ii ajuta pe romani sa se pazeasca de fraudele online.
ING Bank merge acum mai departe si le trimite email-uri clientilor prin care incearca sa le ofere informatii esentiale pe care ar trebui sa le aiba in vedere atunci cand vine vorba despre fraudele online si felul in care oamenii se pot proteja impotriva lor. Prima recomandare pe care ING Bank o face pentru a evita pericolele are legatura cu datele cardurilor, pe care nu ar trebui sa le furnizam vreodata unei entitati necunoscute care ni le cere la un moment dat.
ING Bank: Notificarea Trimisa Clientilor, Pericolul de care Trebuie sa se Pazeasca
ING Bank ne avertizeaza sa nu ii spunem nimanui numarul cardului, data de expirare, sau codul CVV2 de pe spatele sau, iar asta pentru ca ele pot fi folosite pentru achizitii online, sau offline, fara ca noi sa stim ce se intampla, daca nu avem aplicatia Home’Bank instalata, sau nu primim SMS-uri. ING Bank spune ca pentru a primi bani de la cineva e suficient sa le dam doar IBAN-ul contului nostru, iar asta pentru ca multi romani au fost pacaliti sa-si cedeze datele sub pretextul primirii de bani.
ING Bank ne recomanda ca atunci cand vindem ceva prin OLX, sa nu discutam cu persoanele care vor sa cumpere produsele decat prin intermediul chat-ului platformei, nu si pe alte platforme de mesagerie, cum ar fi WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, etc. Un alt element extrem de important este sa fim atenti la greselile gramaticale din mesajele pe care le primim de la diverse entitati, iar asta pentru ca ele vin de obicei de la oameni din afara Romaniei, care nu le scriu corect, iar asta e un element care trebuie sa ne puna in garda.
ING Bank ne recomanda in final sa fim extrem de atenti la link-urile catre ne sunt trimise, si care ne pot directiona catre website-uri malitioase, deci e foarte important sa ne uitam cu foarte mare atentie la ceea ce primim, si sa nu reactionam fara sa verificam ceea ce ne este pus in fata.