Honor, fosta divizie a Huawei care a fost vanduta unei companii din China care teoretic n-are legatura nici cu Honor, si nici cu statul chinez, incepe sa recastige gloria pierdita de catre cei care au creat-o dupa impunerea sanctiunilor americane, dublandu-si vanzarile in T2 2022 fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Honor a fost vanduta de catre Huawei pentru a o “salva” de sanctiunile americane, compania reusind acum sa preia toata cota de piata avuta de fosta sa detinatoare. Conform analistilor, succesul pe care-l are acum compania se datoreaza intr-o mare masura nu numai “mostenirilor” de la Huawei, ci si multumita functiilor luate de la iPhone.
Honor a preluat multe dintre noutatile pe care iPhone le aduce an, dupa an, pentru clientii din intreaga lume, iar asta se vede in vanzarile pe care le are. Desigur ca la fel ca in cazul Huawei, toate aceste functii sunt prezentate ca “inovatii”, sau ca fiind “unice”, desi unele dintre ele exista de ani de zile si la alte modele de telefoane.
Honor si-a facut un renume prin vanzarea de telefoane ieftine, generand cifre impresionante pentru Huawei, chiar daca nu la fel de multi bani, in final. Acum compania a intrat inclusiv pe segmentul telefoanelor premium, fara a fura deocamdata cota de piata de la iPhone, dar asta se va intampla pe masura ce-i va lua noutatile importante.
Honor a pastrat strategia Huawei de a lua tot ce poate de la concurenta pentru a-si creste vanzarile, cum facea si Samsung in trecut, de exemplu. Cat succes va avea compania chinezeasca dincolo de China cu strategiile acestea ramane de vazut, dar daca Huawei a reusit, atunci nu prea exista motive ca aceasta fosta divizie a sa sa nu reuseasca.