X

Cum a Capturat Rusia Centrala Nucleara de la Cernobil la Inceputul Razboiului

Centrala nucleara de la Cernobil a fost unul dintre obiectivele extrem de importante pe care Rusia a dorit sa il cucereasca foarte rapid la debutul razboiului din Ucraina, lucru pe care l-a reusit, dar pentru a-si indeplini obiectivul, a trimis agenti secreti cu mult inainte in structurile interne ale centralei.

Agentii secreti trimisi de Rusia aveau rolul de a stabili legaturi cu oameni din interiorul centralei nucleare, dar si cu oficiali ai acesteia, sau a localitatii apropiate, totul pentru ca la inceputul razboiului rusii sa ocupe rapid centrala nucleara si zona apropiata ei, Kremlinul fiind convins ca va reusi sa ocupe Ucraina in doar cateva zile.

“Rusia a capturat Chornobîl cu ajutorul agenților secreti încorporați de mult timp. O investigație a Reuters a descoperit că Rusia și-a trimis agenții în Ucraina cu mult înainte de invazie pentru a stabili contacte cu oficialii și a pregăti terenul pentru o preluare.

Potrivit Reuters, Kremlinul credea că acești agenți vor ajuta Rusia să captureze Ucraina fără efort în câteva zile. „În afară de inamicul extern, avem, din păcate, un inamic intern, iar acest inamic nu este mai puțin periculos”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Oleksiy Danilov, într-un interviu pentru Reuters.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on iul. 29, 2022, 11:07 AM 11:07

Disqus Comments Loading...