X

Harta Actualizata a Ucrainei cu Teritoriile Ocupate de Rusia – 02.08.2022

Harta actualizata a teritoriilor ocupate de catre Rusia in Ucraina pentru data de 2 august 2022 ne arata cat de fluctuanta este situatia in momentul de fata in tara atacata, iar asta pentru ca armata ucrainiana continua ofensivele in sudul tarii, si a reusit pana acum sa elibereze zeci de localitati ocupate.

Rusia muta o buna parte dintre trupele pe care le are la dispozitie in zona de sud a Ucrainei pentru a face fata atacurilor care vin in respectiva regiune in aceasta perioada, iar asta lasa anumite zone neprotejate in fata atacurilor armatei ucrainiene, care cel mai probabil va elibera si mai multe localitati in perioada urmatoare.

“Se pare că forțele ruse continuă să transfere trupe din nordul Oblastului Donețk pentru a sprijini pozițiile defensive din sudul Ucrainei și ar putea opri campania Sloviansk pentru moment. Reprezentantul principal al informațiilor militare ucrainene (GUR), Vadym Skibitsky, a declarat că forțele ruse au retras grupurile tactice aeropurtate din regiunea Donețk și au redistribuit unitățile în teritoriile ocupate din regiunea Herson în urmă cu două săptămâni.

Skibitsky a adăugat că forțele ruse redistribuie, de asemenea, elemente din Districtul Militar de Est (EMD) care operează în Slovyansk în sudul Ucrainei și transferă un număr mare de trupe în Crimeea pentru a se pregăti pentru apărarea regiunilor Herson și/sau Zaporizhia ocupate împotriva contraofensivelor ucrainene.

Ministerul Apărării din Regatul Unit a remarcat, de asemenea, că forțele ruse au identificat probabil Oblast Zaporizhia ca un front vulnerabil care necesită întărire, iar Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse se regrupează în Oblast Zaporizhia.[2] Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat că forțele ruse au mutat echipamente și personal atât în regiunea Zaporizhia, cât și în regiunea Herson în ultimele săptămâni.”

This post was last modified on aug. 2, 2022, 11:20 AM 11:20

Disqus Comments Loading...