X

Ministrul Sanatatii: IMPORTANT Anunt de Ultim Moment cu Vesti Excelente pentru Romani

Ministrul Sanatatii vorbeste despre una dintre problemele foarte mari pe care au avut-o multi romani din tara noastra, si care acum a fost corectata de catre autoritati, intr-un final, iar asta deoarece sunt anulate amenzile date pentru completarea incorecta/necompletarea formularului digital de localizare.

Ministrul Sanatatii readuce in discutie si faptul ca au fost luate decizii nu tocmai bune in pandemie privind reducerea raspandirii Coronvirus in Romania, dar crede ca ele nu vor mai reveni vreodata, in cazul formularului digital de localizare lucrurile stand exact la fel, cel putin din punctul lui de vedere.

“In acea perioada era o procedura aplicata in toate statele Uniunii Europene. Eu personal am calatorit in acea perioada, am calatorit in Italia si in Grecia, si de fiecare data, atat la plecare pentru acces in aceste doua state, cat si la revenire in Romania am completat acest formular. Era un formular care permitea stabilirea trasabilitatii unei persoane care se infecta, si luarea unor masuri.

A fost o masura care a fost aplicata in toate statele din Uniunea Europeana. Era un cuantum al amenzilor serios, iar Romania s-a aliniat oarecum acestui cuantum al amenzilor. E bine ca acest cuantum a fost ulterior redus de Guvernul Romaniei. Sa speram ca nu va mai fi nevoie sa completam astfel de formulare, cel putin pentru infectia cu noul Coronavirus.

Eu nu ma astept la niciun fel de alta infectie care sa necesite acest alt tip de formular pentru ca boala transmisibila care ne intereseaza acum, apropo de variola maimutei, nu necesita un astfel de formular, pentru ca acolo transmiterea este cu totul, si cu totul, diferita, si transmisibilitatea in general este mult mai redusa, deci nu e cazul.

Am mai discutat problema abuzurilor in decursul timpului. Nu as vrea sa le calific drept abuzuri, dar cu siguranta au fost decizii care nu au fost fericite, si care au impietat functionarea vietii sociale si economice la un nivel la care ar fi putut sa functioneze mult mai bine decat nivelul la care au fost impus masurile care au fost luate.

Subiectul care pe mine ma preocupa, si sper ca acest lucru sa nu se mai intample vreodata, a fost cel legat de inchiderea nediscriminatorie, nefundamentata, prelungita, a scolilor care a afectat serios intreaga populatie infantila din Romania care urmeaza o forma de educatie. Eu nu ma astept la probleme cu variola maimutei, avem 30 de cazuri in Romania, trasabilitatea e extrem de clara.”

This post was last modified on aug. 19, 2022, 9:07 PM 21:07

Disqus Comments Loading...