X

Volodimir Zelenski: Anuntul Privind Pericolul de la Centrala Nucleara Zaporojie

Volodimir Zelenski vorbeste in cadrul unor noi mesaje importante despre pericolele care exista la centrala nucleara Zaporojie, iar asta pentru ca armata rusa are acolo multa tehnica militara, inclusiv in imediata apropiere a reactoarelor nucleare.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre intalnirile pe care le-a avut cu parteneri internationali vis-a-vis de situatia complicata de la Zaporojie, dar si despre alte probleme importante cu care se confrunta tara sa in momentul de fata, din pacate.

Astăzi, situația din jurul centralei nucleare Zaporizhzhia este una dintre cele mai importante probleme de securitate pentru Ucraina și întreaga lume. Există riscuri mari în ceea ce privește posibilele explozii la centrală, defecțiunea reactoarelor nucleare, deconectarea unităților CNE Zaporizhzhia de la rețeaua ucraineană.

Ne-am dori ca misiunea AIEA condusă de Rafael Grossi să găsească o oportunitate de a ajunge la ZNPP și să facă tot posibilul pentru a evita toate aceste amenințări globale.

Bombardarea constantă a orașelor ucrainene, victime în rândul civililor, distrugerea locuințelor și a infrastructurii. Ocupatorilor nu le pasă pe cine să omoare și pe cine să tortureze. Pentru ei, toată lumea este aceeași țintă. Și acesta nu este un exces de război, ci o politică deliberată.

Prin urmare, nu avem altă opțiune decât să luptăm pentru viețile ucrainenilor. Și această luptă poate dura doar până la victorie.

Lupta reală a fiecărei țări pentru independență este un drum dificil, este ceea ce câștigă generațiile. El a spus acest lucru în timpul unui discurs la cel de-al 17-lea Forum Strategic de la Bled (Slovenia).

Acum avem ocazia să obținem victoria pentru noi înșine, pentru copiii noștri, nepoții noștri și pentru toate generațiile popoarelor noastre care au luptat înainte pentru libertate.

Sunt sigur că vom câștiga. Să învingem împreună. Și aceasta se va face în numele Europei și în memoria tuturor celor care și-au dat viața pentru libertate.

This post was last modified on aug. 31, 2022, 9:54 AM 09:54

Disqus Comments Loading...