X

Ministrul Educatiei: Masurile de Ultim Moment pentru Elevi Inaintea Noului an Scolar

Ministrul Educatiei a anuntat inainte de inceperea scolii o noua serie de masuri foarte importante care se aplica pentru toate scolile din Romania, iar asta deoarece Guvernul a decis sa creasca intr-o buna masura cuantumul premiilor care sunt oferite elevilor care participa la olimpiade internationale.

Ministrul Educatiei explica mai jos cat de mari vor fi de acum premiile pe care le vor primi elevii din Romania care participa la olimpiade internationale, si nu numai, dar si banii care vor fi alocati scolilor care ajuta acesti tineri sa obtina rezultatele exceptionale care sunt apreciate de toata Romania.

“Un al doilea set de propuneri, alături de echitate, pentru că tot pachetul legislativ “România educată” și toată politica Ministerului Educației se bazează pe susținerea echilibrată între echitate și excelență, între echitate și performanță, este dat de un proiect de hotărâre de guvern prin care mărim semnificativ cuantumul premiilor elevilor români care au obținut rezultate excepționale în acest an, în mod deosebit, la olimpiadele internaționale.

Aceste premii nu aveau o valoare pe care guvernul să o considere conformă cu rezultatele acestor tineri excepționali. Astfel, premiile au fost crescute, astfel: pentru premiul întâi, aur absolut- este vorba de punctaj maxim- premiul va fi de 20.000 de elevi.

Acest premiu este primit atât de elev cât și de școala din care provine acel elev. Deci, fiecare dintre cei doi, școala care a contribuit la formarea elevului primește 20.000 de lei iar elevul primește 20.000 de lei. Aș vrea să vă spun că, până acum, premiul era de 12.250 de lei.

Premiile doi, trei și mențiune au valori, de asemenea, crescute semnificativ, respectiv de până la 15.000 de lei, 12.000 de lei, 10.000 de lei și 6.000 de lei mențiune. Pentru olimpiadele regionale sau europene, premiul întâi este de 7.500 de lei.

Pentru că, în momentul de față, pentru o echipă de 20 de elevi, spre exemplu, care ia premiul întâi la nivel național, legislația actuală, hotărârea de Guvern din anul 2016, prevede o valoare a premiului de 22 de lei per elev – deci care a luat premiul întâi la nivel național – Ministerul Educației și Guvernul României au considerat, de asemenea, inacceptabilă această situație, iar propunerile sunt de creștere până la 600 de lei pentru fiecare elev din echipă. Se multiplică, evident, cu numărul de premii.”

This post was last modified on sept. 1, 2022, 10:55 AM 10:55

Disqus Comments Loading...