X

Mesajul lui Volomir Zelenski Privind o Taioasa Decizie Luata Impotriva Rusiei

Volomir Zelenski vorbeste intr-un nou mesaj oficial despre una dintre cele mai importante decizii luate de catre cele mai importante tari din intreaga lume impotriva Rusiei, mai exact plafonarea pretului petrolului rusesc care este vandut pe pietele internationale intr-o incercare de a reduce banii alocati de rusi razboiului.

Volomir Zelenski spune ca este nevoie de masuri suplimentare, si ca efectele vor veni in timp, dar o combinare a sistarii livrarilor de gaze in Europa cu o plafonare a pretului petrolului rusesc ar putea avea un impact major asupra capacitatii rusilor de a sustine financiar razboiul din Ucraina.

Luptăm pentru sprijinul și înțelegerea Ucrainei în toate țările europene, în toate publicurile societăților europene. Vă reamintim de fiecare dată că protecția Ucrainei este protecția întregii Europe, a întregii lumi democratice.

Din acest punct de vedere, merită luată în considerare decizia agreată astăzi de țările G7 de a limita prețul petrolului rusesc. Când acest mecanism va fi implementat, el va deveni un element important de protecție a țărilor civilizate și a piețelor energetice de agresiunea hibridă rusă. Într-adevăr, și prețul gazului rusesc trebuie să fie plafonat. Sunt recunoscător președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a spus asta astăzi.

Este de mult așteptat pentru astfel de sancțiuni energetice împotriva Rusiei. Sancțiunile care nu numai că vor limita fluxul de petrodolari și euro gaze către Moscova, ci vor restabili dreptatea pentru toți europenii, pe care Rusia încearcă să-i șantajeze cu o criză a prețurilor umflată artificial pe piața de energie.

This post was last modified on sept. 3, 2022, 3:48 PM 15:48

Disqus Comments Loading...