Coronavirus Romania: Noul Numar al Infectarilor Noi in 5 Septembrie 2022

Coronavirus Romania Noul Numar Infectarilor Noi 5 Septembrie 2022

Romania intra in noul an scolar cu o pandemie de Coronavirus care inca nu a disparut, dupa cum prea bine stiti foarte multi dintre voi, numarul cazurilor ramanand in continuare destul de ridicat in toata tara, ceva ce este o ingrijorare.

Autoritatile din Romania se asteapta totusi ca situatia infectarilor sa se imbunatateasca in perioada urmatoare, iar numarul cazurilor noi sa continue sa scada pentru cateva saptamani, inainte ca octombrie sa inceapa.

Valul 7 de infectari generate de catre Coronavirus ar putea debuta la finalul acestei luni, autoritatile din Romania asteptandu-se ca varful sa fie atins undeva prin luna noiembrie, dar totul depinde de felul in care se va face raspandirea de acum.

In ciuda faptului ca este asteptat un val 7 de infectari generate de Coronavirus, care ar putea fi mult mai puternic decat cele de pana acum, autoritatile din Romania nu se asteapta ca situatia sa se inrautateasca prea curan.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.176 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 195 mai multe față de ziua anterioară. 221 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 82 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.274 cu 28 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 172 persoane, cu 6 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 176 pacienți internați la ATI, 153 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 278 sunt minori, 276 fiind internați în secții, cu 7 mai puțini față de ziua anterioară și 2 la ATI, cu 1 mai puțin față de ziua anterioară.”