Ucraina Desfasoara o Contraofensiva de Succes in Sudul Tarii

Ucraina Desfasoara o Contraofensiva de Succes in Sudul Tarii

Ucraina desfasoara o contraofensiva de succes in sudul tarii impotriva Rusiei, chiar daca obiectivele ei sunt limitate, soldatii armatei ucrainiene reusesc sa obtina avansuri importante, si elibereaz alocalitati ocupate de rusi.

“Contraofensiva ucraineană face progrese verificabile în sud și est. Forțele ucrainene avansează de-a lungul mai multor axe în vestul Oblastului Herson și au asigurat teritoriu peste râul Siverskyi Doneț în regiunea Donețk.

Ritmul contraofensivei se va schimba probabil dramatic de la o zi la alta, pe măsură ce forțele ucrainene lucrează pentru a-i înfomet pe ruși de proviziile necesare, pentru a le perturba comanda și controlul și pentru a le slăbi moralul, chiar dacă atacurile la sol contraofensive continuă.

Rușii vor contraataca ocazional și vor recâștiga terenul pierdut și, desigur, vor conduce probabil atacuri aprige de artilerie și aer împotriva așezărilor eliberate și a trupelor ucrainene în avans.

Forțele ucrainene au făcut progrese suficient de substanțiale pentru a începe să evoce comentarii mai realiste de la milbloggeri ruși, care au fost foarte aproape de retorica optimistă a Kremlinului până astăzi.”