Romania se afla in momentul de fata intr-o faza de scadere constanta a cazurilor noi de Coronavirus, ceea ce vine ca o veste excelenta pentru ca scoala a inceput, iar numarul tinerilor care interactioneaza fara masuri de prevenire a raspandirii este mare.
Coronavirus continua sa existe in continuare in comunitatile din toata Romania, iar asta pentru ca transmiterea ramane ridicata, deci e nevoie in continuare de atentie pentru a nu ne infecta, insa si pentru a nu infecta alte persoane cu care interactionam, in special in spatiile inchise.
Autoritatile din Romania nu intentioneaza sa mai introduca restrictii noi in Romania in perioada urmatoare, ceva ce n-ar trebui sa ne mire daca ne gandim la faptul ca masurile de acest gen nu mai sunt populare, dar la nivel european gandirea este complet opusa.
Coronavirus inca ramane prezent in toata Europa, iar valul 7 de infectari asteptat pentru aceasta toamna ar putea aduce noi masuri de prevenire a raspandirii, inclusiv obligatia de a folosi masti de protectie in interior, cel putin in multe tari din centrul si vestul Europei.
“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.227 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 649 mai puține față de ziua anterioară. 471 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 126 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.018 cu 127 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 157 persoane, cu 8 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 157 pacienți internați la ATI, 131 sunt nevaccinați.
Din totalul pacienților internați, 216 sunt minori, 214 fiind internați în secții, cu 25 mai puțini față de ziua anterioară și 2 la ATI, cu 1 mai puțin față de ziua anterioară.
În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.576 teste RT-PCR (2.193 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.383 la cerere) și 14.096 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate
13.445.708 teste RT-PCR și 11.318.597 teste rapide antigenice.”