Ministrul Sanatatii le vorbeste catorva milioane de Romani printr-un anunt de interes national pe care l-a facut in cadrul unei conferinte de presa, Alexandru Rafila transmitandu-le oamenilor faptul ca in momentul de fata se lucreaza la masurile prin care se vor alege spitalele regionale ce vor fi facute prin PNRR.
Ministrul Sanatatii spune ca lista spitalelor care vor fi finantate prin PNRR va fi stabilita in baza unor criterii agreate cu Comisia Europeana pentru ca intregul proces sa fie cat se poate de transparent, iar mai multe detalii aveti in lista de mai jos.
“Noi avem un Program National de Redresare si Rezilienta, el aloca o anumita suma de bani din care trebuie sa facem un anumit numar de proiecte, suma totala pentru contructie si dotare fiind de 7 miliarde de euro. Avem o lista pe care am gasit-o, unii sunt suparati ca mentionez acest lucru, dar am gasit-o la minister, si trebuie sa alege pe baza unor criterii obiective.
Criteriile vor fi agreate cu Comisia Europeana, care este pana la urma finantatorul, trebuie sa alegem din lista de 49 de spitale regionale un numar de 25, eu asta am spus. M-as bucura ca Timisoara sa aiba un proiect care sa poata sa fie evaluat, pentru ca vor exista si criterii eliminatorii, va fi un punctaj, va fi o chestiune absolut transparenta si verificabila.
Avand in vedere ca discuti de o patologie prioritara, discuti despre un interes, cel putin regional, cred ca exista toate elementele ca acest lucru sa se intample. Orizontul de finalizare a acestor investitii din PNRR este data de 30 iunie 2026, mai putin de 4 ani, e un timp destul de strans, si vom vedea daca dupa ce finalizam aceasta lista, si nu vom intarzia mult.
Dupa aprobarea acestor criterii prin hotarare a Guvernului Romaniei, incercam sa gasim o solutie incat sa nu lungim in mod excesiv procedurile de atribuire a contractelor de proiectare si constructie pentru ca termenul este scurt, iar interesul este comun pentru a reusi sa si terminam aceste obiective.
Este un plan similar (n. red. intrebat despre cresterea cazurilor de Coronavirus in scoli) cu cel pe care l-am utilizat in cursul anului 2022. Noi la inceputul acestui an am elaborat un set de recomandari pe care l-am trimis ministerului Educatiei, si a fost bine primit, a fost distribuit unitatilor scolare, directorilor de unitati de invatamant, sunt cateva lucruri simple pe care le avem toti la indemana.”
This post was last modified on sept. 10, 2022, 4:42 PM 16:42