Engie: Notificarea de IMPORTANTA Majora pentru Clientii din Romania

Engie Notificarea IMPORTANTA Majora Clientii Romania

Engie, una dintre principalele companii de energie care livreaza electricitate si gaze naturale, le vorbeste tuturor romanilor despre o extrem de importanta masura despre care ei trebuie in mod obligatoriu sa stie, iar asta pentru ca vorbeste mai jos despre ceea ce se intampla cu contractele in derulare, si reinnoirile.

Engie spune mai jos in detaliu cum se aplica preturile pentru contractele in derulare, dar si pentru cele care sunt reinnoite in perioada urmatoare, iar asta pentru ca sunt alte preturi care vor fi avute in vedere de catre companie pentru contractele care sunt facute de acum incolo, dar tot in concordanta cu prevederile legale.

Conform celor de la Engie Romania, OUG 27/2022 va fi luata in considerare pentrus tructura preturilor pentru contractele reinnoite, iar pretul final facturat pana in 31 august 2023 va avea intotdeauna valoarea cea mai mica dintre pretul plafonat, in functie de categoria clientului, si cel din contract.

Engie Romania are pe website-ul sau explicatii foarte complexe cu privire la felul in care se stabilesc aceste preturi, astfel ca este extrem de important sa va uitati cu foarte mare atentie la informatiile de acolo pentru a fi siguri ca se aplica in cazul vostru preturile corecte pentru consumul pe care il aveti.

Clienții care au deja în contractul de furnizare un preț sub valoarea celui plafonat vor beneficia în continuare de prețul actual, până la finalul perioadei de valabilitate a ofertei. În situația reînnoirii ofertelor aferente contractelor în derulare și pentru clienții noi ENGIE, noile prețuri vor lua în considerare structura costurilor şi așa cum este prevăzut în OUG 27/2022, vor fi aplicate preţurile plafonate de energie valabile în perioada 1 aprilie 2022 – 31 august 2023.

In continuare, prețul final facturat în perioada 1 aprilie 2022 – 31 august 2023 va avea întotdeauna valoarea cea mai mică dintre prețul plafonat (în funcție de categoria de client și istoricul de consum din anul 2021), prețul din contractul de furnizare în vigoare și prețul calculat în baza costului mediu de achiziție pentru întregul portofoliu de clienți și a prevederilor OUG nr. 27/2022.