X

Comisia Europeana Anunta o Schimbare Majora pentru Milioane de Europeni

Comisia Europeana a adoptat o propunere legislativa extrem de importanta pentru sute de milioane de europeni, iar in baza ei vor putea fi facute plati instant in euro intre banci pentru a simplifica transferurile de bani oriunde in tot spatiul comunitar in viitorul nu foarte indepartat.

Comisia Europeana spune ca aceste transferuri bancare ar urma sa se faca in doar zece secunde, in loc de cateva zile, asa cum se intampla in momentul de fata, unele banci din Romania implementand recent acest sistem pentru transferuri in LEI, dar se pare ca la nivel european planurile sunt mai mari.

“Comisia a adoptat astăzi o propunere legislativă de a efectua plăți instantanee în euro, disponibile tuturor cetățenilor și întreprinderilor care dețin un cont bancar în UE și în țările SEE. Propunerea urmărește să se asigure că plățile instantanee în euro sunt accesibile, sigure și procesate fără obstacole în întreaga UE.

Plățile instantanee permit oamenilor să transfere bani în orice moment al oricărei zile în decurs de zece secunde. Acest lucru este mult mai rapid în comparație cu transferurile de credit tradiționale, care sunt primite de furnizorii de servicii de plată numai în timpul programului de lucru și ajung în contul beneficiarului plății doar în următoarea zi lucrătoare, care ar putea dura până la trei zile calendaristice.

Această propunere urmărește să elimine barierele care împiedică plățile instantanee și beneficiile acestora să devină mai răspândite.”

This post was last modified on oct. 26, 2022, 11:31 PM 23:31

Disqus Comments Loading...