X

Presedintele Poloniei si Secretarul General NATO Vorbesc despre Racheta care a Lovit Polonia

Presedintele Poloniei, Andrej Duda, afirma ca racheta care a lovit Polonia in cursul serii trecute nu a fost lansata de catre Rusia pentru a-i ataca tara, lucru care a fost afirmat inclusiv de catre presedintele SUA, Joe Biden, si asta e normal, avand in vedere ca traiectoria sa ar fi fost monitorizata.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, afirma ca racheta ar fi fost lansata de catre Ucraina, dintr-un sistem S300 de aparare antiaeriana, scopul ei fiind de a tinti o racheta lansata de catre rusi, cel mai probabil, impotriva orasului Liov, ea defectandu-se si cazand pe teritoriul Poloniei.

“Duda spune că nu există semne că aterizarea rachetelor din 15 noiembrie în Polonia a fost un atac deliberat. „Nu avem nicio dovadă în acest moment că a fost o rachetă trasă de partea rusă”, a spus președintele polonez Andrzej Duda.

Potrivit șefului NATO Stoltenberg, probabil că o rachetă ucraineană a fost lansată pentru a doborî una rusă și, în cele din urmă, a aterizat în Polonia. “Dar vreau să afirm clar că aceasta nu este vina Ucrainei. Rusia poartă întreaga responsabilitate, deoarece continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei”.”

This post was last modified on nov. 16, 2022, 3:50 PM 15:50

Disqus Comments Loading...