X

DSU Romania Anunta Reinnoirea Memorandumului de Colaborare cu FEMA

DSU Romania a anuntat in mod oficial reinnoirea unui memorandum de cooperare cu FEMA, agentia similara din SUA, intalnirea pentru semnarea documentelor avand loc la NATO, iar mai multe detalii despre ceea ce inseamna aceasta cooperare puteti citi in informarea de mai jos publicata de catre DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Agenția Federală pentru Managementul Situațiilor de Urgență din Statele Unite (FEMA) au avut o întâlnire bilaterală la NATO pentru reînnoirea memorandumului de cooperare între cele două părți.

În aceleași timp au fost discutate diferite inițiative ce vor fi cuprinse într-un Plan de Acțiuni multianual referitor la continuarea cooperarii pe marginea “business continuity” la nivel guvernamental, precum și dezvoltarea colaborării în domeniul “incident command system”, CBRN, “early warning” și reziliența comunităților.

Totodată, s-a abordat și posibilitatea unui schimb de experiență cu US Fire Administration în ceea ce privește partea de educație și formare în procesul de pregătire și prevenție, precum și mijloacele aferente unei reacții rapide într-o situație de urgență și/sau dezastru.

La final, domnul Secretar de Stat, dr. Raed Arafat a adresat invitația doamnei Deanne Criswell, Administrator FEMA, pentru o vizită oficială în România, urmand a se stabili perioada în care aceasta va fi efectuată.

This post was last modified on nov. 17, 2022, 12:18 PM 12:18

Disqus Comments Loading...