X

ONU Critica Atacurile Rusiei asupra Infrastructurii Civile a Ucrainei

ONU critica dur Rusia din cauza atacurilor care vizeaza infrastructura din Ucraina, iar asta pentru ca atacurile recente au lasat extrem de multe persoane in bezna, ceva ce desigur ca este o problema extrem de serioasa pentru foarte multa ume in momentul de fata, din pacate.

Milioane de oameni din Ucraina sunt fără electricitate, apă sau încălzire astăzi, în urma unui val de atacuri cu rachete care au lovit infrastructura critică în cel puțin 16 din cele 24 de regiuni ale țării și în capitala Kiev.

Potrivit Guvernului și Forțelor Aeriene Ucrainene, aproximativ 100 de rachete au fost lansate asupra țării în această după-amiază, vizând în principal infrastructura energetică, dar și lăsând unii civili răniți sau uciși și case distruse în capitala Kiev.

Noul val de atacuri asupra Ucrainei vine la doar câteva ore după discursul președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy către G-20, în care a cerut grupului să-și susțină planul de a pune capăt războiului, și la o zi după prima sa vizită la Herson, de unde Rusia. și-a retras trupele săptămâna trecută. Herson și alte zeci de orașe și sate din această regiune de sud a țării se aflau sub controlul Rusiei încă din primele săptămâni de război de la începutul lunii martie.

Noul val de atacuri cu rachete – cel mai mare asupra infrastructurii energetice de la începutul războiului, potrivit Ministerului Energiei – a provocat întârzieri pe scară largă în trenurile din toată țara și a lăsat milioane de oameni fără telecomunicații.

Întreruperile de curent afectează între 80 și 90% dintre oameni din regiuni precum Ternopilul de vest sau Lviv și afectează sistemele de pompare a apei din regiunea Ivano-Frankivska de vest și regiunea de est Harkiv. Oamenii din alte regiuni și orașe din țară se confruntă cu provocări similare. Daunele aduse infrastructurii civile au loc într-un moment critic când temperatura scade sub zero, stârnind îngrijorări cu privire la o criză umanitară gravă în timpul iernii aspre ucrainene, dacă oamenii nu își pot încălzi casele.

This post was last modified on nov. 17, 2022, 12:00 AM 00:00

Disqus Comments Loading...