X

Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Informarile Importante pentru Scoli Privind Elevii Romani

Ministrul Educatiei a facut o serie de informari de ultima ora pentru scolile din toata Romania cu privire la elevii romani, iar asta pentru ca aduce in discutie ceva ce trebuie sa fie cunoscut de multa lume, mai exact faptul ca elevii tarii noastre au reusit sa obtina o serie de rezultate foarte bune la olimpiadele internationale.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos inclusiv despre premiile care au fost oferite elevilor din tara noastra pentru performantele foarte bune pe care acestia le-au avut, iar asta pentru ca multi dintre ei au reusit sa obtina premiil impresionante, surclasand multi elevi ale altor tari care in trecut au avut succes.

“M-am bucurat să fiu, astăzi, gazda festivității de premiere a olimpicilor internaționali, un eveniment devenit tradiție și un reper pentru promovarea excelenței din educație. Elevii români au obținut rezultate remarcabile la toate competițiile internaționale la care au participat în anul școlar 2021-2022. Cu această ocazie, îi felicit pe toți elevii prezenți astăzi, pentru performanțele deosebite și le mulțumesc tuturor părinților și profesorilor care i-au sprijinit, pentru ca ele să devină posibile.

Știu că, în spatele rezultatelor excepționale, există multe ore de muncă, o extraordinară perseverență și pasiune, un efort constant. Dragi elevi, am încredere că veți fi un sprijin veritabil pentru colegii voștri. Că veți înțelege diferența subtilă dintre a fi în competiție și a fi competitiv. Că viața nu este o cursă și că vă vom fi alături atât în momentele de performanță, cât și în cele în care veți avea nevoie de un răgaz.

Elevii români s-au clasat pe podium la toate competițiile internaționale la care au participat, iar câteva rezultate au reprezentat o premieră pentru țara noastră: La matematică, România a ocupat locul I, la toate competițiile europene, în cadrul clasamentului pe echipe: Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (Budapesta, Ungaria), Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (Sarajevo, Bosnia și Herțegovina).

România a fost inițiatoarea primei olimpiade de matematică, în urmă cu 63 de ani. Tot țara noastră a inițiat în acest an și prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe Spațiale pentru Juniori. Deși este o disciplină care nu se studiază în școală, lotul României a ocupat locul I. Pentru prima dată, echipa României a obținut o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană (ediția 2022), desfășurată la Hamburg). 13 elevi au obținut distincții la mai mult de două competiții.

Cuantumurile premiilor pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au fost semnificativ majorate în acest an prin hotărâre de Guvern: 20.000 lei – premiul I absolut (cu punctaj maxim), 15.000 lei – premiul I/medalie de aur, 12.5000 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 10.000 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 6.000 lei – mențiune (sau diplome echivalente).”

This post was last modified on dec. 13, 2022, 2:23 PM 14:23

Disqus Comments Loading...