X

Atentionarile Meteorologice de ULTIMA ORA in Romania Emise de ANM

Atentionarile meteorologice de ultima ora in Romania emise de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, ne aduc in atentia imediata o serie de fenomene meteo care afecteaza regiuni mari din tara noastra, si care vor sunt catalogate ca fiind de tip cod galben, deci sunt suficient de serioase pentru a nu fi ignorate.

ANM vorbeste despre ninsori viscolite, precipitatii mixte in diverse regiuni din tara, combinate cu intensificari ale vantului care vor afecta substantial vizibilitatea oamenilor, in special cand se deplaseaza pe drumurile publice, dar si care ar putea genera polei, astfel ca ni se recomanda sa fim foarte vigilenti.

Interval de valabilitate: 14 decembrie, ora 18 – 15 decembrie, ora 10.

Fenomene vizate: precipitații mixte și depuneri de polei.

În intervalul menționat în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 14 decembrie, ora 18 – 15 decembrie, ora 08.
Fenomene vizate: ninsori viscolite.

Pe parcursul nopții de miercuri spre joi (14/15 decembrie), în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. Se va depune strat de zăpadă și vor fi rafale de 70…90 km/h.

Notă: Îndeosebi în prima parte a nopții va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă în vestul și nord-vestul Oltenei, precum și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55…60 km/h.

COD GALBEN!

Valabil de la : 14-12-2022 ora 10:00 până la : 14-12-2022 ora 13:00.

In zona : Județul Caraş-Severin;

Se vor semnala : local intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h.

This post was last modified on dec. 14, 2022, 11:24 AM 11:24

Disqus Comments Loading...